Home » DIREKTE OPPDATERINGER: USA sikter mot freeski slopestyle-medaljer, flere resultater fra dag 12 av vinter-OL

by Ashley Olsen

Sverige vinner 4x6km; Roeiseland mislykkes, og avslutter budet på seks medaljer

Marte Olsbu Roeiseland og Norge bommet, og endte 50,7 sekunder bak Sverige som vant løpet på 11:03,9. Gullmedaljen var Sveriges første i arrangementet, og forbedret seg på andreplass i 2018.

Norge var sterkt favoriserte til å vinne. Derimot, Ingrid Landmark Tanrveold ville ikke være til stede i løpet, da hun slet med å fullføre et av løpene sine tidligere i uken, noe som ville påvirke Norges tid. Norge tapte tid da Tirill Eckhoff måtte gå to straffesløyfer på den andre stinten.

I stedet gled også ROC-laget og Tyskland opp på pallen. Olsbu Roeiselands fjerdeplass avslutter hennes bud på et historisk olympisk lek, hvor hun kunne vært den første olympieren i noen idrett som har vunnet seks medaljer i ett enkelt lek.

amerikanere Susan Dunkee, Claire Egan, Deedra Irwin og Joanne Reid ble nummer 11. Det var det siste olympiske løpet for Dunklee og Eagan, som begge har sagt at de vil trekke seg etter denne sesongen.

Resultater: 4×6 km stafett kvinner

🥇 Linn Persson / Mona Brorsson / Hanna Oeber / Elvira Oeberg (Sverige)
🥈 Irina Kazakevich / Kristina Reztsova / Svetlana Mironova / Uliana Nigmatullina (ROC)
🥉 Vanessa Voigt / Vanessa Hinz / Franziska Preuss / Denise Herrmann (GER)