Home » Den norske speideren mottar God gjerningsprisen for nasjonal samfunnstjeneste

Den norske speideren mottar God gjerningsprisen for nasjonal samfunnstjeneste

by Russell Crowe

Cooper Libby, 12, norsk (i midten), ble tildelt American Legion’s Youth Hero og Good Deed Award for hagearbeid for en Purple Heart-veteran. Også på bildet fra venstre, Linda Jack fra West Paris Ring McKeen Legion Auxiliary Post 151, Corey Libby, Katie McAllister og Dorene Wilbur fra West Paris hjelpemannskap. Nicole Carter / demokratisk annonsør

WEST PARIS – I 2020 lette Cooper Libby fra Boy Scout Troop 130 i Sør-Paris etter steder å få tilgang til frivillige timer. Den nå sjuendeklassingen hadde sin klippevirksomhet i fem år, men han var også ute etter å gjøre noe samfunnstjeneste.

Samtidig fortalte en Purple Heart-mottaker som er fast hos Daddy O’s i Oxford medeier Aaron Oulette at han var ute etter å ansette noen til å gjøre hagearbeid hjemme hos ham, og spurte om han kjente noen. Oulette sa at han ville se på saken og deretter koble klienten sin til Coopers foreldre, Corey Libby og Katie McAllister, alle nordmenn, som deretter ble koblet til veteranen, Frank.

«Jeg har tatt Cooper et par ganger, og han (Frank) har vært så fantastisk,» sa McAllister. «Han spurte hvor mye Cooper ønsket å få betalt, og Cooper fortalte ham ikke noe, at han stilte opp med tiden sin. Han var fast på at han ville betale ham, men gikk til slutt med på at (Cooper) bare ønsket å melde seg frivillig.»

McAllister sa at hun og Cooper besøkte Frank for å jobbe i hagen tre ganger, og tilbrakte mer enn seks timer i selskapet hans. De to snakket om at Cooper var i speideren og skadene veteranen hadde fått. Frank viste Cooper sin kjøreklipper og gressklipper, som Cooper brukte til å rense buskene som vokste rundt stubbene på Franks eiendom.

«Jeg husker hva staten sa [Veteran’s Administration] han ville virkelig ikke at han skulle gjøre alle disse tingene, sa Cooper om hvorfor Frank trengte hjelp.

Da Oulette fikk vite om hjelpen hans klient fikk, la han det ut Pappa Os Facebook-side (facebook.com/daddyosoxford/posts/10157193555902121) for å takke Cooper for hans samfunnstjeneste.

Cooper Libby fra South Paris Boy Scout Troop 130 vant American Legion’s Youth Hero and Good Deed Award for å ha utført samfunnshagearbeid. Nicole Carter / demokratisk annonsør

Det innlegget gikk raskt viralt med 1300 likes, nesten 200 kommentarer og mer enn 300 delinger. En av handlingene fanget oppmerksomheten til Diane Jack, sekretær for Ring McKeen Legion Auxiliary Post 151 i Vest-Paris, og fortsatte å bølge lenger unna.

Jack mottok en telefon fra styrelederen for hjelpekomiteen for barn og ungdom i American Legion of Maine i Augusta om at Coopers tjeneste skulle vurderes for en ungdomshelt og en god gjerningspris.

Jack hadde allerede innhentet og fullført søknaden på hans vegne.

«Cooper eier en liten bedrift,» skrev Jack på søknaden. «En restaurant som heter Daddy O’s ba om hjelp til en Purple Heart-mottaker. Cooper kom til unnsetning for å hjelpe denne veteranen, og han gjorde det for ingenting. For en vakker historie! De virkelige unge menneskene som vet hva det vil si å gjøre noe med hjertet ”.

Da pandemien stengte føderale administrasjonskontorer, tok det Jack mer enn et år å motta Coopers sertifikat. Men i oktober hadde han prisen i hånden og kontaktet Libby og McAllister (igjen via Daddy O’s) for å fortelle dem at sønnen deres hadde mottatt en nasjonal ære.

«Vi ble imponert over responsen på bildet som ble lagt ut på pappa Os Facebook-side,» sa McAllister. «Hundrevis av meldinger og personer delte innlegget, og det gikk viralt.»

Sist tirsdag ettermiddag møtte West Paris Legion 151 Auxiliary Mail-president Dorene Wilbur McAllister / Libby-familien ved Oxford Hills Middle School for å overrekke Cooper med sitt American Legion Auxiliary Aid-sertifikat og et gratulasjonsbrev.

Cooper hadde ingen anelse om at han ville få en så fornem pris denne dagen, selv om han mistenkte at noe relatert til speiderne kunne skje.

«Hun måtte kle seg godt,» lo Libby. «Så han visste at han ikke var i trøbbel.»

«250 nasjonale priser ble delt ut i 2020,» sa Jack. «En gikk til Cooper. Han var en av bare fem gutter i Maine som hadde en.»

West Paris» Linda Jack takker Norges Cooper Libby etter å ha hedret ham med American Legion’s Good Deed Award sist tirsdag. Nicole Carter / demokratisk annonsør

Med hjelp fra foreldrene sine fortsetter Cooper sin søken etter samfunnstjeneste rundt Oxford Hills. Siden den gode gjerningen i august 2020 ble han tatt opp i et nettbasert samfunnstjenesteprogram, 50 yards utfordringen (weareraisingmen.com/the-50-yard-challenge/). Utfordringen krever at gutter og jenter utfører frivillig gressklipping (eller annet hagearbeid) for 50 personer som kan trenge litt hjelp.

McAllister sa at de måtte prøve noen ganger før Cooper kunne bli med i 50-Yard Challenge, som er sponset av den ideelle organisasjonen Raising Men Lawn Care Service.

Etter å ha gitt Cooper premien, bekreftet Jack og Wilbur overfor Cooper at de ønsket å gi ham to av de 50 yardene som trengs for utfordringen hans, og at han også ville hjelpe post 151 American Legion i Vest-Paris for kreditt. .

«Forrige

Neste »

Related Videos

Leave a Comment