Home » Danmark følger Norge: protester mot VM i Qatar

Danmark følger Norge: protester mot VM i Qatar

by Russell Crowe

Danmark møter Moldova i kvalifiseringen til VM søndag, og det er før kampen at protestaksjonen skal finne sted, melder kommunikasjonssjefen i det danske fotballforbundet.

VM-arrangøren Qatar har blitt kritisert for sin håndtering av gjestearbeidere som forbereder landet til mesterskapene i 2022. The Guardian rapporterte i februar at mer enn 6500 gjestearbeidere fra India, Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka mistet livet siden landet ble tildelt VM for ti år siden.

Norge protesterte før kampen

Før Norges kvalifiseringskamp mot Gibraltar hadde nordmennene skjorter med teksten «menneskerettigheter – på og utenfor banen». Tyskerne manifesterte også trøyene sine før kampen med budskapet «menneskerettigheter».

De vil ikke gå inn på hvordan danskene skal oppføre seg.

– Du får se hva det blir i morgen (søndag), sier Leicester-keeperstjernen Kasper Schmeichel.

– Vi har blitt satt i en situasjon hvor vi spillere må ta stilling til noe som noen andre har bestemt. Vi ventet med å gjøre noe til vi ble mer oppmerksomme på situasjonen, vi hadde også et møte med Amnesty og da snakket vi om hvordan vi skulle gjøre det.

Premier League-spiller Jannik Vestergaard sier spillere tror viktige avgjørelser tas over hodet på dem.

– Avgjørelsen om å bringe VM til Qatar angår oss spillere, spesielt ettersom vi har ansvaret for det, sier Southamptonbacken.

Holland markerte seg i kveld

Nederland markerte seg i kveld før VM-kvalifiseringskampen mot Latvia. Laget var vertskap for et jersey-arrangement rettet mot arrangøren av Qatar World Cup. Under oppvarmingen og før kampen hadde alle spillerne på seg skjorter med ordene «change soccer supports».

Det norske landslaget fortsatte også å protestere i forkant av kvalifiseringskampen mot Tyrkia. Laget hadde på seg de samme trøyene før kampen med Tyrkia som før kampen mot Gibraltar, med teksten «menneskerettigheter – på og utenfor banen» på brystet.

LES OGSÅ: Det norske landslaget tok oppgjør med VM i Qatar (27. mars 2021)

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke nettleseravspilling. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Spillerne på det norske landslaget tok banen med beskjeden «MENNESKERETTIGHETER – på og utenfor banen».

Related Videos

Leave a Comment