Home » Den norske prinsessen som elsker en sjaman

Den norske prinsessen som elsker en sjaman

by Russell Crowe

Oslo. Prinsesse Märtha Louise har en spesiell smak for menn. Etter at nordmannen hadde en affære med en forfatter beskrevet som en «skandaløs forfatter», var en sjaman fra USA mannen ved hans side i mer enn to år. Det gjenstår å se om de to vil kunne se hverandre denne onsdagen til tross for den romlige avstanden mellom Nord -Amerika og Skandinavia og den umulige kronen – så Märtha Louise blir 50 år gammel.

Den eldste sønnen til kong Harald V og dronning Sonja (begge 84 år) ble født 22. september 1971 i Oslo. Da hun ble født, var den eldgamle regelen fremdeles på plass i henhold til hvilken den første mannlige etterkommeren skulle bli den norske kongen, det vil si broren til Märtha Louise, kronprins Haakon (48), som var to år yngre enn henne. Det har endret seg siden den gang. Med andre ord: Haakon kommer foran Märtha Louise, hennes niese Ingrid Alexandra (17) men før hennes yngre bror Sverre Magnus (15). Så en dag vil kong Harald sannsynligvis bli fulgt av en kong Haakon, deretter en dronning Ingrid Alexandra.

Märtha Louise har aldri jobbet spesielt for tronen

Märtha Louise jobbet aldri spesielt for tronen, men heller for dens selvrealisering – et tema som senere ble stadig viktigere for prinsessen. Som barn sang hun i kor, spilte fløyte og danset. Hun syklet så godt at hun var en del av det norske landslaget i hopphopp i årevis, utdannet seg til fysioterapeut og var involvert i esoterisme og åndelig helbredelse. Mange av deres landsmenn forsto ikke sistnevnte, de klaget hovedsakelig over utnyttelsen av kongetittelen til kommersielle formål. Kritikken mot ham vokste da han lovte «kontakt med engler» på kurs i 2007.

På dette tidspunktet var Märtha Louise allerede gift. I 2002 ga han ja til forfatteren Ari Behn. På grunn av kontroversielle opptredener og provoserende uttalelser ble han omtalt som en «skandaløs forfatter» og også en «dandy», men prinsessen var glad. Med seg hadde Märtha Louise tre døtre, alle tenåringer: Maud Angelica (18), Leah Isadora (16) og Emma Tallulah Behn (12).

Familiens lykke falt dypt sammen

Denne familielykken brøt ut på en dypt trist måte: siden 2016 skilte prinsessen og forfatteren seg, et år senere ble de skilt. Det store skjebneslaget fulgte i 2019 da det i julen ble kjent at Behn hadde begått selvmord. «Vi er så uendelig triste og vi beklager tapet ditt fordi du var den vennlige, morsomme, smarte og gode pappaen de savner så mye,» sa Märtha Louise trist etterpå.

Under denne julefesten hadde en annen mann allerede tatt hans plass ved siden av henne: Durek Verrett – eller sjamanen Durek, som han definerer seg selv. Amerikaneren er en sjette generasjon sjaman i familien og ønsker å hjelpe mennesker med å nå sin sanne styrke på en åndelig måte. Blant annet ville skuespilleren Gwyneth Paltrow ha hjulpet på denne måten 46-åringen, som bor i Los Angeles.

Märtha Louise om sjamanen hennes: «Han forandret livet mitt»

«Det forandret livet mitt,» skrev Märtha Louise da hun ga ut rapporten på Instagram i 2019. Hun forutså kritikken hånd i hånd: «Det er ikke opp til deg å vurdere meg eller dømme meg. Jeg velger ikke mannen min å glede noen av dere. (…) Jeg velger for kjærlighet. «

I Norge ble lykken til de to ikke forstått, først og fremst fordi de så ut til å utnytte adelstittelen i en serie foredrag med tittelen «Prinsessen og sjamanen». Märtha Louise har reagert på den harde kritikken: hun og hoffet kunngjorde sommeren 2019 at hun ikke lenger vil bruke tittelen prinsesse til kommersielle formål. Kongefamiliens saker og representasjon bør skilles tydelig fra hverandre.

Hvilken situasjon har de to i mellomtiden?

Tabloidene lurer på hvilken forholdsstatus de to har i dag. Skille? Engasjert? Nesten ingenting er bekreftet eller nektet. Uansett antar ekspertene i aristokratiet at han kommer til Norge fra Los Angeles for bursdagen sin. Märtha Louise bor der sammen med døtrene sine i Lommedalen ved Oslo.

Märtha Louise er fremdeles i dag den offisielle representanten for kongefamilien, som blant annet bryr seg om barn og unge med nedsatt funksjonsevne. Hun er skytshelgen for åtte veldedige organisasjoner. På Instagram Hun beskriver ikke lenger seg selv som en prinsesse, men som en gründer som ønsker å gjøre hennes sanne storhet kjent. Og som noe annet: som en «morhest». Fordi med alle oppturer og nedturer som Märtha Louise har opplevd så langt, har ingenting om én kjærlighet endret seg: det for hester.

Related Videos

Leave a Comment