Home » Norges strandhåndballag for kvinner ble bøtelagt for å ikke ha spilt i bikini, og tjenestemenn fordømmer flytting

Norges strandhåndballag for kvinner ble bøtelagt for å ikke ha spilt i bikini, og tjenestemenn fordømmer flytting

by Russell Crowe

Det norske kvinnehandballlaget for kvinner har blitt bøtelagt av disiplinærkomiteen i European Handball Federation (EHF) etter å ha nektet å bruke bikini under kampen mot Spania på European Beach Handball Championship i forrige uke. Laget hadde på seg shorts i stedet for bikinibunnene som kreves av International Handball Federation (IHF) regler. Hver spiller på laget ble bøtelagt med 150 euro [Rs 13,170] for ikke å respektere reglene.

Norske kvinners strandhåndballag ble bøtelagt for å ha på seg shorts, eksploderer Twitter

Etter hendelsen kritiserte den norske sports- og kulturministeren Abid Raja trekket og kalte det «helt latterlig». «En holdningsendring er nødvendig i den macho og konservative verden av internasjonal sport,» sa han i et tweet -innlegg om mandagens kjennelse. Presidenten i Norges volleyballforbund, Eirik Sordahl, sa i en uttalelse at dette i 2021 ikke engang burde være et problem.

Det norske forbundet, som støtter kvinnelagets avgjørelse, sa at NHF er sympatisk overfor spillerne. De la til at de vil fortsette å kjempe for at spillerne skal endre kjolereglene slik at spillerne først kan velge komforten. Teamet, før kampen om bronsemedaljen på kampene, hadde bedt Det europeiske håndballforbundet om tillatelse, men ble gitt en advarsel.

Reglene for strandhåndball tilsier at kvinner må ha en topp og en «bikinibunn» som er «tettsittende» og «kuttet i en oppadgående vinkel mot overbenet». Mannlige kolleger, derimot, må bruke shorts.

Problemet spredte seg som ild på Twitter med fans og fremtredende personligheter som tennislegenden Billie Jean King som skulle støtte laget. Legenden tok tak i sosiale medier og understreket at «seksualisering av sport» må stoppes etter å ha sett forskjellen mellom menns og kvinners uniformer.

Andre mennesker uttrykte kvaler over «hyperseksualiserte uniformer» til spillerne ved å si «nok». Mens en person kommenterte at Det europeiske håndballforbundet må «vokse», hyllet andre det norske laget for å motsette seg reglene med meldinger som «Bravo».

Det norske laget respekterte EHF -reglene fram til mars i fjor. Klær har vært et problem for kvinnelige spillere, spesielt innen strandsport, og mange av dem syntes det var upraktisk eller oversett. Selv om andre foreninger ikke har gjort det obligatorisk for kvinner å bruke bikinier, har EHF så langt beholdt sin posisjon.

(IMAGE-JANEDOEMD-TWITTER)

Related Videos

Leave a Comment