Home » Dagens nyheter: Okkupert palestinsk territorium, Afghanistan,

Dagens nyheter: Okkupert palestinsk territorium, Afghanistan,

by Ashley Olsen

Okkupert palestinsk territorium

Den stående komité mellom byråer, som inkluderer lederne for FNs humanitære system, har utstedt en uttalelse erklærer i dag at humanitære organisasjoner ikke vil delta i etableringen av noen «trygg sone» i Gaza uten samtykke fra alle parter, og med mindre de grunnleggende betingelsene er på plass for å garantere sikkerhet og at andre vesentlige behov blir dekket og at en mekanisme er i sted for å overvåke implementeringen. De la til at under gjeldende forhold risikerer forslag om ensidig å opprette «trygge soner» i Gaza å forårsake skade på sivile, inkludert store tap av menneskeliv, og må avvises.

I går kom rundt 23.000 liter drivstoff inn i Gaza fra Egypt, den første slik levering siden 7. oktober. Israelske myndigheter har begrenset bruken av dette drivstoffet kun til United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) lastebiler som distribuerer bistand. Innføring av drivstoff til alle andre formål er fortsatt forbudt, inkludert for sykehusgeneratorer og vann- og sanitæranlegg.

I mellomtiden rapporterer OCHA at As Salam-møllen i Deir Al Balah ble angivelig truffet og ødelagt i går. Det var den siste fungerende møllen i Gaza, og dens ødeleggelse betyr at lokalprodusert mel ikke lenger vil være tilgjengelig i Gaza i nær fremtid.

Også i går kunngjorde Gazas telekommunikasjonsselskaper gradvis opphør av alle kommunikasjons- og internettjenester på Strip, etter uttømming av drivstoffreserver for å drive generatorer. Humanitære organisasjoner og førstehjelp har advart om at strømbrudd setter leveringen av livreddende hjelp i fare.

Afghanistan

Nyere vurderinger viser at tre jordskjelv som rammet den vestlige provinsen Herat mellom 7. og 15. oktober forårsaket større skade enn først forventet.

Totalt 275 000 mennesker ble rapportert å ha blitt direkte berørt av jordskjelvene i ni distrikter. Dette representerer en økning fra et opprinnelig anslag på 114 000 personer.

Den opprinnelige responsplanen for jordskjelvet i Herat på 93 millioner dollar, som ble lansert 17. oktober, har blitt revidert. Vi søker nå $173 millioner for å støtte lokalsamfunn frem til mars neste år.

Til dags dato har vi bare mottatt 35,3 millioner dollar, eller 20 prosent av ressursene vi trenger. Ytterligere midler er presserende nødvendig for å beskytte familier som bor i det fri eller i provisoriske tilfluktsrom før vinteren setter inn.

Related Videos

Leave a Comment