Home » Psykologens advarsel: foreldres angst skremmer barn

Psykologens advarsel: foreldres angst skremmer barn

by Liv Ullmann

Barnepsykolog Cina Rydergård møter barn i deres bekymringer og angst for verden. Nylig har oppmerksomheten fokusert på krigen i Midtøsten, og Kina sier at bekymringen blant barn er økende.

– Det rammer både barn som er direkte berørt og barn som ikke har noen direkte kobling til konflikten, som også blir stadig mer bekymret, sier han.

Ifølge barnepsykologen varierer hva barn sier avhengig av barnets bakgrunn.

– Noen har sett enkelte ting som de synes er skremmende, som de har problemer med å forstå og ikke vet hva de skal gjøre med informasjonen. Andre har lagt merke til at voksne er redde, engstelige og redde og reagerer på dette.

Reagerer på konflikter på skolen

Barnepsykologen lærer om konfliktene i skolen som SVT snakker om. Han sier det er voksnes ansvar å hjelpe og myke opp det nyanserte bildet og vise at verden er komplisert.

– Ikke alle barn forstår det med en gang, men de kan trenge mer hjelp for å se at det er komplekst, hvis det ikke var det ville det allerede være løst, sier hun.

Det er vanskelig å beskytte seg mot skumle bilder og feilinformasjon

Siden krigen mellom Israel og Hamas brøt ut, har mange barn blitt utsatt for skremmende bilder. Samtidig spres det, ifølge Medierådet, feilinformasjon og hatefulle meldinger via Internett.

– Det kan være vanskelig å beskytte seg mot ting man ikke hadde forventet å se. Derfor er det viktig at voksne er tilstede, sier Cina Rydergård.

Related Videos

Leave a Comment