Home » Collective Shout ønsker reviderte dameuniformer velkommen til strandhåndballkonkurranser

Collective Shout ønsker reviderte dameuniformer velkommen til strandhåndballkonkurranser

by Russell Crowe

Etter en global kampanje endret Det internasjonale håndballforbundet sine regler for kvinneuniformer, og tillater nå tank- og shorts i stedet for bikinibukser og crop-tops – et trekk hyllet av Collective Shout, en bevegelse som er populære kampanjer mot objektivisering av kvinner og seksualisering av kvinner. jenter.

Regelendringen følger en global kampanje ledet av australske Talitha Stone, som for tiden bor i Norge. Change-dot-org-petisjonen som ble lansert i juli har tiltrukket seg mer enn 61 000 underskrifter.

Oppropet – støttet av Collective Shout – oppfordret IHF til å endre sine regler for å tillate kvinnelige beachhåndballspillere å konkurrere ved å bruke sykkelshorts i stedet for bikinibukse etter at Det europeiske håndballforbundets disiplinærkommisjon (EHF) bøtelagt det norske kvinnelaget for å ha brutt den. regler. ved å bruke sykkelshorts i stedet for bikinier under Euro 21-turneringen i Spania. EHF kalte shortsen «upassende klær».

Collective Shout støttet Stone som jobbet med bevegelsen mens han fortsatt bodde i Australia. Stone ledet Collective Shouts 2012-kampanje mot Lingerie Football League (LFL) ved å infiltrere prøvelser for spillet – som innebar å spille grill i undertøy – for å avsløre dens sexistiske natur. Spillere måtte signere en kontrakt som aksepterte «tilfeldig nakenhet». Channel 7 droppet til slutt LFL-showet sitt.

I oppropet hennes sa Stone: «Som en australsk sportsentusiast som bor i Norge, er jeg virkelig foruroliget over å se det norske håndballag for kvinner i strandhåndball bli bøtelagt for ikke å spille i bikini.

«Mannlige spillere har lov til å spille i tank topper og shorts. Men det internasjonale håndballforbundets regler sier at spillere må bruke bikinitruser «kuttet tett inntil kroppen og kuttet i vinkel opp til toppen av benet».

«Hvorfor skal kvinnelige idrettsutøvere straffes for å ha på seg funksjonelle og praktiske klær som gir bevegelsesfrihet uten frykt for mulig eksponering for et stort publikum samt uønskede kommentarer og seksuell trakassering?» »

IHF har nå oppdatert sine offisielle regler for strandhåndballspillet slik at spillerne må bruke shorts. Den nye ensartede kombinasjonen av tanktopp og shorts erstatter tidligere foreskrevne crop topper og bikinibukser.

Stone la til, «Jeg håper dette er begynnelsen på slutten på sexisme og objektivisering av kvinner og jenter i sport, og at i fremtiden vil alle kvinner og jenter være frie til å spille sport uten frykt for funksjonsfeil på klærne og seksuell trakassering.

Bilde av det norske kvinnelaget i håndball i håndball Kollektivt gråt

relaterte artikler

11. september 2021 – Inkluderende uniformspolitikk som holder jenter engasjert i nettball

26. februar 2021 – University of Victoria-studie viser at upassende uniformer påvirker jenters og unge kvinners lyst til å drive med sport

12. desember 2020 – Mer fleksibilitet i uniformer nøkkelen til å reversere «åpenbar nedgang» i australsk nettball

1. januar 2019 – Enhetlig løsning for å oppmuntre til fysisk aktivitet blant skoleelever

19. mars 2018 – Australias første flerkulturelle uniformsguide åpner sporten for CaLD-deltakere


Be om en liten tjeneste
Vi håper du liker nyhetene vi publiserer, så mens du er her kan vi be om din støtte?

Nyhetene vi publiserer på www.ausleisure.com.au er uavhengige, troverdige (håper vi) og gratis for deg, uten betalingsmurer eller irriterende popup-annonser.

Men som en uavhengig utgiver, kan vi be deg om å støtte oss ved å abonnere på den trykte versjonen? Australian Leisure Management magasin – hvis du ikke allerede gjør det.

Utgitt annenhver måned siden 1997, trykket Australian Leisure Management skiller seg fra denne nettsiden ved at den publiserer lengre, dyptgående og analytiske artikler som dekker vannsport, attraksjoner, underholdning, arrangementer, fitness, parker, rekreasjon, sport, turisme og administrasjonssider.

Abonnementer koster bare $ 90 per år.

Klikk her registrere.

Related Videos

Leave a Comment