Home » Brexit-nyheter: Briter raser over 20 milliarder pund kollapsavtale for å straffe Storbritannia | Storbritannia | Ny

Brexit-nyheter: Briter raser over 20 milliarder pund kollapsavtale for å straffe Storbritannia | Storbritannia | Ny

by Russell Crowe

Samtalene har stanset om en handelsavtale med landet etter at Norges Kristelige Folkeparti (Krf) uttrykte frykt for at det indre marked ville bli skadet. En partiinnsider advarte også om at Storbritannia ikke kunne bli belønnet for å forlate EU etter å ha fått en eksepsjonell handelsavtale med landet. Av denne grunn har britene oppfordret internasjonal handelssekretær Liz Truss til å trekke seg fra enhver avtale med Norge.

Kommenterer Express.co.uk historie, sa en leser: «Liz Truss bør avklare Storbritannias posisjon hvis Norge skal handle med Storbritannia, vår dør er fortsatt åpen og det er deres avgjørelse.

«Hvis de fortsatt anser at Storbritannia forlater EU for å være illojalt på en eller annen måte, og det å kjøpe osten vår er på noen måte en «belønning», nekt å handle med oss.

«Dette latterlige kvelertaket som land som Norge fortsatt føler at de har på oss er patetisk.»

En annen sa: «Vi kan godt klare oss uten å handle med 5,5 millioner mennesker, men kan Norge miste handelen til over 66 millioner mennesker.»

En tredje sa: «Storbritannia har tatt en demokratisk beslutning om å forlate EU.

«Denne avgjørelsen bør ikke kreve straff eller belønning, den krever bare en endring i måten virksomheten håndteres på.»

En fjerde sa: «Jeg ser virkelig frem til dagen da EU kollapser og de begynner å stille opp en etter en for å krype etter handelsavtaler!

«Så det er på tide å straffe dem for alt dette sjalu tullet!» «

JUST INN: Brexit LIVE: Vi fortalte deg det! EU er klar til å protestere rasende mot fiske

Avtalen må være akseptert innen da for at den skal ratifiseres av det norske parlamentet før valget i september.

Storbritannia og Norge opererer imidlertid på en midlertidig avtale som ble signert i desember.

Avtalen dekker 95 prosent av alle varer, men inkluderer ikke sektorer som tjenester.

Med en avtale med Norge stoppet, nærmer Truss en engangshandelsavtale med Australia.

Den britiske regjeringen håper å inngå en avtale med staten i forkant av G7-toppmøtet i det som vil bli sett på som et stort kupp av den britiske regjeringen.

Det hadde vært frykt for at en avtale ville overhale britiske bønder på grunn av tilstrømningen av australsk kjøtt.

Truss håper imidlertid å inkludere en 15-årig overgangsperiode for britiske bønder for å tilpasse seg de nye endringene, mens noen brexiteere har insistert på at britiske kjøttprodukter fortsatt vil være etterspurt.

Storbritannia har også åpnet sin offentlige høring om en handelsavtale med India og kan gi den britiske regjeringen et stort løft.

Related Videos

Leave a Comment