Home » Aksjeoppdateringer for 27. april 2022

Aksjeoppdateringer for 27. april 2022

by Siv Jensen

Den plutselige og svimlende kollapsen til det en gang så obskure private investeringsselskapet Archegos Capital Management utløste bølger av børssjokk i fjor og etterlot Wall Street-banker med 10 milliarder dollar i tap nesten over natten.

Det startet også en av de mest høyprofilerte kriminelle etterforskningene de siste årene. Onsdag avslørte føderale påtalemyndigheter og verdipapirtilsynsmyndigheter det de hadde funnet: et aksjemanipulasjonsmønster de kalte kjeftende i størrelsen og frekk i utførelsen.

Påtalemyndigheten hevdet at Bill Hwang, eieren av selskapet, og hans tidligere finansdirektør bevisst hadde lurt bankene sine til å låne penger og satse store på en håndfull aksjer gjennom sofistikerte aksjer. Handlingene har blitt overskygget av de vage regelverket som styrer såkalte familiekontorer som Archegos, som velstående mennesker bruker til å administrere investeringene sine.

Da den risikable strategien kollapset i løpet av dager i mars 2021, forsvant 100 milliarder dollar av aksjonærverdier, og traff porteføljene til investorer som hadde investert da Archegos» usynlige hånd presset disse aksjene til nye høyder.

«Denne ordningen var historisk i omfang,» sa Damian Williams, amerikansk advokat for det sørlige distriktet i New York. «Løgnene har drevet inflasjon og inflasjon har drevet andre løgner. Det gikk rundt og rundt. Men i fjor stoppet musikken».

Mr. Hwang og hans tidligere løytnant, Patrick Halligan, ble arrestert i hjemmene sine onsdag morgen anklaget for konspirasjon, verdipapirsvindel og datasvindel. Begge menns advokater erkjente ikke straffskyld under stevningen.

Mr. Hwang, som dukket opp i retten med hakelangt salt-og-pepper-hår festet bak ørene, ble løslatt mot en obligasjon på 100 millioner dollar, støttet av 5 millioner dollar i kontanter og to eiendommer. Mr. Halligan, i blå skjorte og kakibukser, ble løslatt med en kausjon på 1 million dollar.

En 59-siders tiltale, inngitt i føderal domstol på Manhattan, hevder at mennene og andre fra Archegos til tider har planlagt operasjonene sine for å vekke interessen til andre investorer, mens de låner penger for å satse større og større. Den tunge gjelden økte Mr. Hwangs portefølje til 35 milliarder dollar fra 1,5 milliarder dollar på bare ett år, sa påtalemyndigheten, og den effektive størrelsen på firmaets aksjeposisjoner økte til 160 milliarder dollar, og konkurrerer med noen av de største hedgefondene i verden.

Men Archegos fotavtrykk i markedet var nesten usynlig for regulatorer, investorer og til og med de store Wall Street-bankene som hadde finansiert driften. Familiekontorer som investerer pengene til en liten krets av innsidere er litt regulert. Og han spredte innsatsene sine over forskjellige banker ved å bruke sofistikerte finansielle instrumenter kalt swapper, som tillot Mr. Hwang å satse på retningen til aksjekursene uten egentlig å eie aksjene.

Kreditt…Jefferson Siegel for New York Times

Archegos-kollapsen førte til undersøkelser av føderale påtalemyndigheter, Securities and Exchange Commission og andre regulatorer. SEC sendte inn sin sivile klage onsdag mot Mr. Hwang, Mr. Halligan og to tidligere Archegos-kjøpmenn. Commodity Futures Trading Commission sendte også inn en sivil klage på saken.

Inntil for noen dager siden trodde Mr. Hwang og hans advokater at de kunne overtale føderale myndigheter til ikke å sende inn en kriminell klage. Men denne innsatsen – som inkluderte flere ansikt-til-ansikt møter med påtalemyndigheten, bare ett denne uken – mislyktes.

Lawrence Lustberg, en advokat for Mr. Hwang, sa at siktelsen «absolutt ikke har noe faktisk eller juridisk grunnlag» og at hans klient var «fullstendig uskyldig i enhver forseelse». Lustberg kalte anklagene mot sin klient «overdrevne».

Mary Mulligan, Mr. Halligans advokat, sa at hans klient «er uskyldig og vil bli klarert».

Sammenbruddet av Archegos har satt søkelyset på store familiekontorer, som kan drive like mye handel som hedgefond, men opererer med mindre regulatorisk tilsyn fordi de ikke bruker pengene til eksterne investorer som pensjonsfond, stiftelser og andre velstående individer. .

Det økte også kontrollen over hvordan Mr. Hwang, som skar tennene i banebrytende hedgefond Tiger Management, plasserte sine innsatser. Archegos kjøpte komplekse aksjer kalt totalavkastningsbytteavtaler fra banker, noe som gjorde at de raskt kunne ta mye større posisjoner enn de kunne ved å kjøpe aksjene direkte.

Å gjøre slike avtaler mellom flere långivere har holdt dem i mørket om omfanget av Mr. Hwangs spill. Og fordi bankene faktisk hadde de store aksjeblokkene, unngikk Archegos og Mr. Hwang å måtte avsløre sine store posisjoner til regulatorer og andre investorer.

I sin sivile klage sa SEC at forsøk fra Hwang og hans selskap på å maskere deres kjøpekraft utgjorde en risiko ikke bare for bankene som ga dem kreditt, men også for andre investorer, som kan ha kjøpt aksjer som ViacomCBS, Discovery og Det kinesiske utdanningsfirmaet GSX Techedu til høye priser.

Mr. Hwang visste at Archegos kunne påvirke markedene bare gjennom å utøve sin kjøpekraft, hevdet klagen. I juni 2020 spurte en Archegos-ansatt Hwang om økningen i ViacomCBS-aksjen var et «styrketegn». Mr. Hwang svarte: “Nei. Det er et tegn på kjøpet mitt, etterfulgt av en lattermild emoji.

Archegos inngikk bytteavtaler med flere banker, inkludert Credit Suisse, Nomura, Morgan Stanley og UBS, og påtalemyndigheten hevdet at Hwang, Halligan og andre i firmaet hadde kommet med «vesentlig falske og villedende uttalelser» for å skjule omfanget av dine innsatser.

Veddemål falt raskt fra hverandre i mars i fjor, da kraftige fall i enkelte aksjer i Archegos» portefølje førte til at bankene utstedte margin calls og krevde mer penger fra Archegos for å finansiere innsatsene hans. Da Mr. Hwang ikke var i stand til å betale, solgte bankene millioner av aksjer som støttet bytteavtalene og tok kontroll over sikkerheten Archegos hadde sendt i bytte for de store lånene hans.

Krakket førte til milliarder i tap for en rekke banker, men Credit Suisse led mest. Den tapte mer enn 5 milliarder dollar, og handelsdebakelen førte til en rekke endringer i bankens toppledelse.

De siste månedene har føderale myndigheter bedt om dokumenter fra selskapet og bankene og har hatt møter og intervjuer med en rekke tidligere Archegos-ansatte, inkludert Mr. Hwang.

Aktoratet navngir to tidligere Archegos-ansatte, Scott Becker og William Tomita, som en del av planen. Begge har erkjent straffskyld og samarbeider med den føderale påtalemyndigheten, sa Williams, som snakket ved siden av en stor grafisk plakat med tittelen «En syklus av løgner og markedsmanipulasjon».

«De løy om hvor store Archegos» investeringer hadde blitt; de løy om hvor mye penger Archegos hadde til rådighet; de løy om arten av aksjene Archegos hadde, «sa Mr. Williams.» Og vi argumenterer for at de fortalte disse løgnene av en grunn: slik at bankene ikke hadde noen anelse om at Archegos virkelig levde opp til et stort manipulasjonsskjema. markedet «.

SEC-klagen påsto at Becker, Archegos» tidligere risikosjef, og Tomita, selskapets tidligere topphandler, vanligvis hadde ført diskusjoner med banker om selskapets forretningsposisjoner, men at Hwang og Halligan måtte lede og angi tonen for disse diskusjonene.

Myndighetene sa at Becker og Tomita forsto at hvis de var ærlige med bankene om hvor mye risiko Archegos tok, ville finansinstitusjonene ikke ha fortsatt å organisere nye derivatavtaler for dem. Advokatene til Mr. Becker og Mr. Tomita svarte ikke på forespørsler om kommentar.

Sammenbruddet av Archegos har stimulert forespørsler om større avsløring fra de store familiekontorene ved S.EC. og større åpenhet i derivatmarkedet slik at regulatorer bedre kan vurdere hvilken type risiko tradere og banker tar.

I en uttalelse sa Gary Gensler, styreleder i SEC, at Archegos kollaps «understreker viktigheten av vårt pågående arbeid for å oppgradere verdipapirbyttemarkedet for å forbedre investorbeskyttelsen.»

Dette er andre gang Hwang har hatt problemer med regulatorer. I 2012 inngikk han et sivilt forlik med amerikanske verdipapirtilsynsmyndigheter i en innsidehandelsundersøkelse som involverte hans tidligere hedgefond og ble bøtelagt. 44 millioner dollar. Mr. Hwang ble forhindret fra å administrere offentlige penger i minst fem år, men var fortsatt i stand til å investere formuen sin. Regulatorer formelt opphevet restriksjonen i 2020.

Mr. Hwang er imidlertid stort sett borte fra syne etter avtalen i 2012. Archegos var ikke spesielt godt kjent, selv om den på sitt topp sysselsatte dusinvis av dem. Noen ansatte har også jobbet for en stor veldedig stiftelse grunnlagt av Mr. Hwang – Grace and Mercy Foundation – som har skapt mange religiøse formål.

Erik Gordon, professor i jus og økonomi ved University of Michigan, sa at det var på tide at store familiekontorer blir behandlet som alle andre investeringsrådgivere og underlagt SEC-tilsyn, revisjoner og inspeksjoner.

«Hvis Archegos ikke fører til å bringe store familiekontorer inn i reguleringen av investeringsrådgiverloven, vil ingenting, bortsett fra en Mars-invasjon,» sa Gordon.

Korreksjon:

27. april 2022

En tidligere versjon av denne artikkelen rapporterte feilaktig tapet av Credit Suisse. Det var 5 milliarder dollar, ikke 5 millioner dollar.

Related Videos

Leave a Comment