Home » Håndballspiller Ola Hoftun Lillelien erklærer seg homofil

Håndballspiller Ola Hoftun Lillelien erklærer seg homofil

by Roald Amundsen

22 år gamle håndballspiller Ola Hoftun Lillelien fra det norske førstedivisjonslaget Drammen HK er homofil i et Instagram-innlegg. «Jeg har fortalt min familie, venner og lagkamerater at jeg ikke kommer til å ende opp med en fin jente, men en hyggelig fyr. Alle reaksjonene har vært positive,» sa den to ganger nasjonale mesterens spiller sist torsdag. . Instagram-innlegget hennes har nå fått rundt 10 000 likes.

Bakgrunnen for å komme ut var 50-årsjubileet for Norges legalisering av homofili (ifølge queer.de). Lillelien takket aktivistene uten hvem dette skrittet ikke hadde vært mulig og uttrykte håp om at en slik utkomst «ikke lenger ville være et stort problem». I tillegg forklarte Oslo-innfødte at sporten er for alle.

Han siterte også en uttalelse fra den norske kongen Harald V i 2016. I en tale den gang oppfordret monarken sine landsmenn til å være tolerante og sa: «Nordmenn er jenter som elsker jenter, gutter som elsker gutter og gutter og jenter. som elsker hverandre».

Lillelien sa til NRK fjernsyn at hun fikk mange positive meldinger som svar på Instagram-innlegget sitt, men også to negative meldinger. Den ene ba ham spille på damelaget, den andre sa at han ikke var modell. Men han kunne leve med disse reaksjonene. «Jeg ble overrasket over at det ikke var flere negative ting,» sa atleten.

Å komme ut i lagidretter for menn er fortsatt en sjeldenhet. I 2020, for eksempel, kom den amerikanske volleyballmesteren Benjamin Patch ut, og tjente til livets opphold med Tysklands førstedivisjon Berlin Recycling Volleys (ifølge queer.de).

Homofobi ble også nylig kritisert i tysk håndball: I begynnelsen av året kritiserte kapteinen for håndballlandslaget Johannes Golla den ungarske regjeringens anti-queer-holdning (rapporter queer.de). Anledningen var håndball-EM, som fant sted i Ungarn og Slovakia 13. til 30. januar. Sverige ble europamester, Tyskland endte på en syvende plass. (A.D.)

Related Videos

Leave a Comment