Home » ZDFroyal: Mannen min, kronprinsen

ZDFroyal: Mannen min, kronprinsen

by Russell Crowe

Det høyeste embetet i Norge og Danmark venter på Haakon og Frederik: kongetronen. Konene deres følger dem til toppen av staten. Grunnlovene gir ingen funksjon for koner til konger, men Mette-Marit og Mary spiller allerede i dag en stor rolle – foran og bak kulissene.

Haakon er en erfaren leder. I løpet av de siste 20 årene har han gjentatte ganger overtatt statens anliggender for kongen, som var ved dårlig helse. Unge nordmenn føler seg spesielt godt representert av kronprinsen og hans kone. Foreldre til en uensartet familie der alt ikke alltid går bra, regnes Haakon og Mette-Marit som et bindeledd med borgere – med stor følsomhet for vår tids samfunnsspørsmål.

Haakon møtte massiv motstand for å gifte seg med Mette-Marit, som ikke ønsket å passe kronprinsesseformen. I dag setter nordmenn pris på dens autentisitet og impulsene den gir til kronen. Men på grunn av kronisk lungesykdom er ikke kronprinsessen så spenstig som hennes faglige profil krever. Når hun bokstavelig talt går tom for en forestilling, erstatter Haakon henne. Takket være hans kone lærte nordmenn å respektere kronprinsen sin, som en mann i stand til å hevde seg og vite hvordan han skal ta sitt ansvar – overfor kronen og familien.

For den danske kronprinsen var hans forhåndsbestemte skjebne et åk i mange år. Han hadde vanskeligheter med å akseptere rollen sin. Store prestasjoner var ikke hans greie. Talentet for kommunikasjon og ønsket om representasjon som kona tok med seg til ekteskapet var ikke noe han ble født med. Frederik sa en gang at det fullførte ham. Marie delte kampen mannen hennes gjennomgikk med ham.

I dag møter Frederik sin oppgave med tillit og tillit, og stoler på sin kone, som er autorisert til å gripe inn når statens saker krever det. Mary ble utnevnt til keiserlig administrator av Frederiks mor: hvis dronningen og kronprinsen ikke kan være til stede, er Mary, som giftet seg med Mary, autorisert til å tjene som statsoverhode.

Hvem er de to kronprinsene som snart bestiger Norges og Danmarks trone? I «Min mann, kronprinsen» tar ZDF-kongefamilieeksperten Julia Melchior et personlig blikk på de to arvingene til tronen og rollen de spiller i ekteskapet og familien deres.

Related Videos

Leave a Comment