Home » Wowcher møter rettstrusler på grunn av «villedende» salgspraksis | Økonomiske nyheter

Wowcher møter rettstrusler på grunn av «villedende» salgspraksis | Økonomiske nyheter

by Siv Jensen

CMA mener salgsplattformen bryter forbrukerregler og sier at den nå har muligheten til å unngå risikoen for rettslige skritt ved å endre sin praksis.

Fra James Sillars, økonomisk journalist @SkyNewsBiz


Torsdag 16. november 2023 kl. 11.42, Storbritannia

Wowcher, nettbutikken og opplevelsesplattformen, har blitt advart om at den kan møte rettslige skritt med mindre den endrer sine kundesalgspraksis.

Konkurranse- og markedstilsynet (CMA) er født. en gjennomgang av driften i mars som en del av en større etterforskning av hardselgende taktikker brukt av nettbutikker.

Etterforskningen, sa regulatoren, fant flere bekymringsområder, inkludert skjulte kostnader og bruken av en forhåndsavkrysset boks for å registrere forbrukere for VIP-medlemskap på Wowcher-siden.

Hovedklagen ser imidlertid ut til å dreie seg om bruken av tidtakere.

«Wowcher-nettstedet har utstrakt bruk av nedtellingsklokker og markedsføringspåstander som «It’s ending!» eller «Høyt etterspurt!», som skaper et inntrykk av at det haster og påvirker kjøpere når de tar kjøpsbeslutninger, heter det i en uttalelse.

«CMA har funnet bevis for at disse påstandene risikerer å gi det misvisende inntrykk av at produkter vil øke i pris eller være utilgjengelige, når dette ofte ikke er tilfelle.

«Slike påstander, spesielt når de brukes med nedtellingsklokker, kan legge press på kjøpere til å kjøpe raskt i frykt for å gå glipp av noe, noe som fører til hastekjøp.»

Vakthunden sa at den hadde skrevet til Wowcher for å skissere måter den formelt kunne adressere funnene på.

«Wowcher har nå muligheten til å svare og unngå rettslige skritt ved å signere forpliktelser om å endre sin online salgspraksis,» la tilsynsmyndigheten til.

Dette er en begrenset versjon av historien, så dessverre er ikke dette innholdet tilgjengelig.

Åpne fullversjonen

Selskapet svarte: «Wowchers oppgave har alltid vært å hjelpe kundene våre med å spare penger med de beste eksklusive tilbudene fra tusenvis av våre selgere over hele Storbritannia.

Les mer fra Sky News:
Matgiganten Mars kjøper Hotel Chocolat i en avtale på 534 millioner pund
Royal Mails tap øker med 45 %

«Dette har aldri vært viktigere enn i denne vanskelige økonomiske konteksten.

«Formålet med våre markedsføringserklæringer er alltid å gi nøyaktig og nyttig informasjon til våre kunder når de surfer på nettstedet vårt.

«Vi ser frem til å fortsette dialogen med CMA om denne saken.»

Related Videos

Leave a Comment