Home » Las Vegas GP: «Opportunities for all» spår Lando Norris på den nye F1-gatebanen | F1 nyheter

Las Vegas GP: «Opportunities for all» spår Lando Norris på den nye F1-gatebanen | F1 nyheter

by Roald Amundsen

Vil F1s retur til et landeveisspor igjen gi større sjanser for jagerne til å utfordre Max Verstappen og Red Bull? se Las Vegas GP direkte på Sky Sports F1. Fri trening fra kl 4.30 fredag, løp kl 6 søndag


11.52, Storbritannia, torsdag 16. november 2023

McLarens Lando Norris tror den første Las Vegas GP-helgen vil gi «muligheter for alle» når F1-løp på den nye gatebanen for første gang midt i kjølige kveldstemperaturer.

F1-førere vil ta den 3,8 mil lange banen, som har en flat del langs den berømte Las Vegas Strip, fredag ​​morgen britisk tid, med trening én klokken 4.30 etterfulgt av trening to klokken 8.00 live på SkySports F1.

Mens mye av fokuset i forberedelsene til arrangementet uunngåelig har vært på glamouren og moroa ved racing i hjertet av Sin City, undervurderes ikke utfordringene i selve kretsen og de lokale natteforholdene av sjåførene.

Og i en sesong med nesten total dominans av Red Bull og Max Verstappen, håper jagerne at variantene av den nye begivenheten kan reservere noen overraskelser.

«Muligheter for alle fordi det er så forskjellig,» spådde Norris på spørsmål om hvor annerledes denne helgen var.

«Mange spørsmålstegn for alle.

«Så ja, det er mange ting å teste og forberede og være klar for, men også, med FP1, FP2 og FP3, litt mer tid enn vi har hatt de siste helgene med Sprint-løpene, til å fokusere på ting og sørg for at vi er forberedt før vi kvalifiserer.»

En stjernespekket åpningsseremoni starter Las Vegas Grand Prix i 2023.

Lewis Hamilton, hvis Mercedes-team ennå ikke har vunnet denne sesongen, men som håper på bedring etter en dårlig helg forrige gang i Brasil, sa: «Jeg tror det vil være en utfordring å få dekkene til å fungere denne helgen.

«Vi er ofte ikke nødvendigvis de raskeste på rette, så det vil være en utfordring å se om vi kan tape for mye på rette og holde tritt med alle i svingene.

«Det er ikke den mest tekniske kretsen, så forhåpentligvis gjør dette det litt enklere.»

Mercedes-sjåføren Lewis Hamilton nyter Sergio Perez sin 32-poengsjakt mens han ser frem til den «surrealistiske» Las Vegas Grand Prix.

Det var under F1s siste besøk på en gatebane – Singapore GP i september – at Red Bull led det som fortsatt er deres eneste løpsdagsnederlag for sesongen.

Det var Ferrari som utnyttet dette og Carlos Sainz, vinneren i Singapore, ser aspekter ved Las Vegas-oppsettet som igjen burde fungere i bilens favør.

«Bedre forhåpninger enn de siste, spesielt fordi banen sannsynligvis virker litt mer egnet for oss enn nyere spor,» sa Sainz.

«Lange straighter, som i Monza [where he also took pole]. Trange kurver, som i Monza eller Singapore.

«Ja, kanskje det er kombinasjonen av sving én og to hvor vi ikke vil være veldig raske, men for resten av banen tror jeg at bilene våre burde være bedre egnet enn i de siste hendelsene. Og forhåpentligvis vil dette gi oss en bedre mulighet .»

Ferrari-sjåføren Charles Leclerc tror de vil ha overtaket etter kvalifiseringen, mens Red Bull-sjåføren Max Verstappen ikke er så sikker.

Ferrari-lagkameraten Charles Leclerc vil sannsynligvis bli en annen toppkandidat, spesielt i kvalifiseringen, og har blitt invitert av Verstappen til å bli med ham i Red Bull-førerens skriftlige intervju med Sky F1 for å diskutere Scuderias utsikter mot Red Bull.

Og selv om Leclerc spådde at Red Bull «definitivt vil ha overtaket» denne helgen, advarte han mot dette synet, og la til: «Kanskje i kvalitet [Ferrari can be ahead]Det får vi aldri vite.

– Vi tror vi vil være sterke her.

Hva kan vi forvente av Las Vegas-banen?

Karun Chandhok snakker på Sky Sports F1-podcasten og forklarer utfordringene banedesignere møtte når de kartla gatekretsen i Las Vegas.

Sky Sports F1s Karun Chandhok:

«Jeg synes de har gjort en spektakulær jobb. Det slår alle attraksjonene du har hørt om. Det er veldig, veldig raskt, mye raskere enn jeg forventet. Når du ser på løypekartet skjønner du ikke hvor lange disse rette banene er og nivået på downforce vil være det samme som Monza, forteller noen lag til meg.

«Det betyr at vi kommer til å ha en utrolig rekke som Baku. Retten fra sving 12, langs stripen, til sving 14 er bare 200 meter kortere enn det store løpet vi gjør i Baku, hvor vi ser utrolige doble og trippel forbikjøringer. Jeg kan» ikke vente med å se løpet, det kommer til å bli flott.»

David Croft fra Sky Sports F1:

«For ingeniørene er det et virkelig mareritt, fordi det de ønsker er mer downforce for å hjelpe dekkene med å varme opp nok til å generere litt grep på banen.

«Jeg tror vi kommer til å se mye blokkering også. Når de svinger til venstre ved MGM Grand på slutten av rettstreken vil det definitivt være et viktig fokuspunkt for dette løpet, hvor det kan vinnes eller hvor det kan gå tapt .»

Når du skal se Las Vegas GP live på Sky Sports

Fredag ​​17. november

 • 04:00: Gratis trening for Las Vegas GP (økten starter kl. 04.30)
 • 07.45: Las Vegas GP Free Practice Two (økten starter kl. 08.00)
 • 09.15: F1-show: Las Vegas

Lørdag 18. november

 • 04.15: Tre gratis treninger for Las Vegas GP (økten starter kl. 04.30)
 • 7:00: Forberedelse til Las Vegas Grand Prix-kvalifiseringen (også på Sky Showcase)
 • 8:00: Kvalifisering til Las Vegas GP (også på Sky Showcase)
 • 10:00: Teds kvalifikasjonsnotatbok

Søndag 19. november

 • 04.30: Grand Prix søndag: forberedelse til Las Vegas GP (også på Sky Showcase)
 • 6:00: LAS VEGAS GRAND PRIX (også på Sky Showcase)
 • 8:00: Rutete flagg: reaksjon på Las Vegas GP (også på Sky Showcase)
 • 09.00: Teds notatbok (også på Sky Showcase)

Gjør deg klar for den store begivenheten: Formel 1 i Las Vegas! Se sjåførene kjøre nedover Strip og forbi landemerker som Caesars Palace og Bellagio på den splitter nye F1-gatebanen. Se hele Las Vegas GP-helgen direkte på Sky Sports F1, og start lyset ut på fredag ​​kl. 06.00 på søndag. Stream F1 på Sky Sports med NÅ

Related Videos

Leave a Comment