Home » Workshop: «Kvanteteknologi på agendaen» | Patna Nyheter

Workshop: «Kvanteteknologi på agendaen» | Patna Nyheter

by Edvard Munch
Patna: mer enn 350 studenter ved IIT-Patna lærte ulike aspekter ved kvanteteknologi på den tre dager lange workshopen om «Quantum quake» organisert av instituttet i samarbeid med IBM Quantum. Workshopen ble avsluttet fredag. PC Deshmukh, seniorfakultet ved IIT-Tirupati, talte som hovedgjest ved valedictory-funksjonen, fremhevet de voksende anvendelsene av kvanteteknologi på forskjellige felt. «Kvanteteknologi er allerede på dørstokken vår og vil snart erstatte mange av våre moderne teknologier. Kvanteteknologi vil nå bli mer effektiv, raskere og tryggere ved å utnytte kvantefysikkens grunnleggende natur,» la han til. IIT-Patna-direktør TN Singh sa at kvanteteknologi omhandler emner som kvantedatabehandling, kvantesansing, kvantekommunikasjon og sikkerhet, og kunstig. etterretning. Han sa at den indiske regjeringen har bestemt seg for å fremme kvanteteknologi gjennom «National Quantum Mission». «Fagforeningskabinettet har allerede godkjent Rs 6003 crore for utvikling av kvanteteknologi i landet. Workshopen er et viktig skritt i køen. med dette nasjonale kvanteoppdraget,» sa Singh. Utpal Roy, en lærer i fysikkavdelingen ved IIT-Patna og innkaller til workshopen, sa at workshopen var det første slike initiativ som hadde som mål å gjøre studentene oppmerksomme på kvanteteknologiens enorme muligheter. i moderne tid. «Verkstedet vil pleie det kvanteteknologiske økosystemet i akademia og industrier i staten. Videre vil det også bane vei for at IIT-Patna kan utvikle seg som en stor aktør i kappløpet om kvanteteknologi,» sa Roy. Blant de som talte på workshopen var IIT-Patna akademisk dekan AK Thakur, sjefen for fysikk. avdeling NK Nishchal, samt Sanjana Kumari, Maria Gragera Garces og Shraddha Aangiras fra IBM Under workshopen deltok studentene entusiastisk på ulike arrangementer, inkludert IBM kvantepraktiske økter, quiz, kalkulering og ekspertkonferanser.
Vi har også nylig publisert følgende artikler

Det er ingenting som en karriere innen teknologi

Mens flere og flere kvinner tar STEM-utdanning i India, er deres representasjon i lederroller i bedrifter fortsatt lav. Tekniske fagfolk gir råd til jenter for å løse denne ubalansen. Amrita Sinha, administrerende direktør, Tata Communications, foreslår å overvinne utfordringer og få global synlighet. Shilpa Vora, Chief R&D Officer i Marico Limited, anbefaler å få arbeidserfaring før du tar en doktorgrad. Vibha Jahagirdar, global teknologisjef i JP Morgan Chase, legger vekt på selvtillit og å ha kvinnelige forbilder. Kirti Kama, Senior VP of Technology hos Mastercard, oppfordrer kvinner til å si fra og ta ansvar for deres utvikling. Suganya Subramanian, Staff Software Engineer hos Intuit, oppfordrer til å utforske vekstvennlige miljøer. Merlyn Mathew, Head of Delivery Excellence & Talent Supply Chain hos Persistent Systems, understreker viktigheten av tverrfaglige ferdigheter og gir modig stemme til ideer. Mugdha Deshpande, administrerende direktør i Morgan Stanley, understreker behovet for allierte, fokus og tilpasningsevne.

Tata Technologies i samtaler med Morgan Stanley, amerikanske fond for IPO-investeringer

Tata Technologies, en del av Tata Group-konglomeratet, er i samtaler med Morgan Stanley Investment Management, Blackrock og amerikanske hedgefond for sin børsintroduksjon (IPO) til en verdi av 2,5 milliarder dollar. Selskapet, som leverer ingeniørtjenester til bil- og romfartsindustrien, er i samtaler med flere kapitalforvaltere for mulig deltakelse i børsnoteringen. Dette vil være den første børsnoteringen for et Tata Group-selskap på to tiår. Børsnoteringen forventes å åpne for registrering rundt 21. november og kan bli en av Indias største børsnoteringer i år.

Flying Wedge Defense and Aerospace blir den første enheten noensinne som oppnår DGCA-sertifisering for urfolks ubemannede flyteknologi

Flying Wedge Defense and Aerospace har blitt den første enheten som oppnår DGCA-typesertifisering for urfolks ubemannede luftfartøyteknologi i India. Denne sertifiseringen er nødvendig for drift av droner, fly og fly i landet. Mens andre selskaper har oppnådd denne sertifiseringen gjennom teknologioverføringsavtaler med kinesiske selskaper, oppnådde Flying Wedge Defense og Aerospace den ved å bruke virkelig urfolksteknologi. Denne prestasjonen demonstrerer selskapets forpliktelse til selvforsyning og innovasjon i romfartsindustrien. Selskapet planlegger å fortsette å investere i forskning og utvikling og fokusere på å forbedre levestandarden til bønder i India.

Related Videos

Leave a Comment