Home » Wai Genetics vant gründerprisen

Wai Genetics vant gründerprisen

by Siv Jensen

High North Young Entrepreneur Award 2022 ble delt ut på High North Dialogue-konferansen i Bodø onsdag kveld. Et digitalt så vel som et fysisk publikum hadde stemt på ett av de tre utvalgte finalistprosjektene.

Og dommen var klar; Basert i Tromsø Wai genetikk mottatt diplom sammen med 50.000 kroner som vinner av Nordområde Ung Entreprenørpris 2022.

Wai Genetics ble grunnlagt i 2020 og er fortsatt i startfasen. Premiepenger er derfor velkommen.

– Prispengene skal gå til forskning på kvalitetssikring av tjenester, sier kommunikasjonssjef Kåre Johan Teigen.

Wai Genetics har for tiden en stab på fire; en dataforsker, en produksjonsbioingeniør, en oppfinner og forsker, en vanntekniker og en markedsfører.

Komiteen som delte ut prisen mottok en rekke søknader og begrenset den til slutt til tre nominerte nominerte fra henholdsvis Norge, Alaska og Shanghai, i så forskjellige sektorer som resirkulering av havplast, teknologi og bioteknologi.

– Wai Genetics jobber med å utvikle kunnskap som gjør at oppdrettsnæringen kan produsere sunnere fisk. Vår teknologi overvåker balansen av bakterier i vannet og oppdager når vi ser optimale forhold for fisken. Selv om oppdrettsfisk kan få riktig fôr, kan det likevel gi feil bakteriebalanse, forklarer Teigen.

De tre utvalgte finalistene hadde presentert seg og presentert sin forretningsidé Youtube på forhånd, til et digitalt og fysisk publikum på konferansen.

Related Videos

Leave a Comment