Home » Vinnende mål i ekstraomganger: Kampen om isbjørnene får politiet til å fortvile

Vinnende mål i ekstraomganger: Kampen om isbjørnene får politiet til å fortvile

by Roald Amundsen

Vinnermål i tilleggstid
Isbjørnkampen gjør oksene desperate

Den ultimate ishockeyserien mellom fjorårets mester Eisbären Berlin og utfordreren EHC Red Bull München blir en utholdenhetsprøve. Etter at berlinerne trekker i best av fem serier, står den tredje sluttspillduellen mellom de to lagene på agendaen først dagen etter.

Da Frans Nielsens håndleddsskudd treffer nettet etter 83 minutter og 37 sekunder, kjenner ekstasen hos Eisbären Berlin ingen grenser. De regjerende mesterne følte ingen tegn til tretthet etter deres tredje sluttspillkamp på fire dager. Takket være dobbeltpakker Nielsen og mye hjerte og sjel, vant rekordmesteren DEL seriens nest best-av-fem-finalekamp mot Red Bull Monaco, som ble nummer to i den innledende runden, 3-2 (1-1) , 0-0, 1-1, 0-0, 1: 0) etter andre overtid – og går inn i kamp tre i dag 1-1 (19:30 / MagentaSport) finner sted i Berlin.

«Det var tøft. Vi spilte en veldig god kamp etter fredagens tøffe nederlag,» sa Nielsen synlig utmattet til MagentaSport. house under 2-0. Trevor Parkes (13.) ga München ledelsen, som hadde vunnet 4-3 i kamp én fredag ​​i Berlin etter å ha falt 0-3. Enestående Leo Pföderl (13.) og Nielsen (41.) i powerplay forvandlet kampen for berlinerne. Parkes (58.) utlignet derimot for Monaco. Så scoret Nielsen igjen i det 84. minutt.

Isbjørner nonstop

For de sterkt utfordrede kapitalbeboerne er vanskelighetene ikke mindre. Etter dagens kamp kan neste doble følge: onsdag og torsdag (begge 19:30 / MagentaSport) den fjerde og femte duellen er planlagt. Monaco kom mye bedre inn. Parkes sitt første mål var fortjent etter en utmerket kontring. Men gleden til de fleste av de 5533 tilskuerne på den olympiske skøytebanen varte bare i 35 sekunder. Etter en fantastisk individuell aksjon utlignet Pföderl med et skudd da han falt: München-keeper Henrik Haukeland var hjelpeløs mot det avviste skuddet.

Det førte til at den norske keeperen ble mer og mer i sentrum av oppmerksomheten: Først reddet han en-mot-en mot Zachary Boychuk, deretter i en dobbeltsjanse i Berlin. Etter gjenopptakelsen hadde imidlertid fremdriften til berlinerne falmet. Monaco snappet kampen, også favorisert av mange straffer mot isbjørn. I likhet med Haukeland i første tredjedel kunne landslagskeeper Mathias Niederberger markere seg flere ganger med førsteklasses redninger og holdt dermed laget sitt i spill, som hadde muligheter gjennom blant annet Marcel Noebels.

«Vi må score flere mål,» kritiserte Monacos Justin Schütz etter hans andre tredje på MagentaSport. Og den svake utnyttelsen av de nevnte mulighetene tok hevn: Det tok Nielsen 53 sekunder på siste strekning å få isbjørnene og hele vertsblokken til å juble. Monaco har kommet tilbake nesten fra ingensteds gjennom Parkes. En kamp mellom landslagsspiller Patrick Hager og berliner Manuel Wiederer forårsaket ytterligere branner før ekstraomganger. I en høyklasset og lovende overtid første omgang ble det ikke kåret noen vinner, så avanserte Nielsen til kampens vinner.