Home » Ungdomsskoleelever sjøsatte en båt fra New Hampshire i 2020. Den ble funnet i Norge 462 dager senere

Ungdomsskoleelever sjøsatte en båt fra New Hampshire i 2020. Den ble funnet i Norge 462 dager senere

by Edvard Munch
Det startet på Rye Junior High School, som ligger omtrent 50 miles øst for Concord, gjennom et non-profit program for å spre hav og miljøkunnskap kalt Pedagogisk passasje.

Minibåtprogrammet sender sett til elevene for å hjelpe dem med å lære ting som naturfag, teknologi, ingeniørfag, kunst og matematikk, i tillegg til å bygge forbindelser, Educational Passage’s Det fortalte administrerende direktør, Cassie Stymiest, til CNN tirsdag.

Elevene bygger GPS-sporet båt, fyller den med gjenstander, dekorerer den og sender den. «Det er som en melding fra det 21. århundre i en flaske,» sa Stymiest.

Båtsettet ble opprinnelig kjøpt i 2018 av en nå pensjonert lærer, og siden den gang har hver av klassene hennes i femte klasse jobbet sammen for å bygge den, ifølge Stymiest.

Da pandemien forhindret årets klasse i å fullføre dekorasjonsprosessen, meldte Stymiest seg frivillig til å hjelpe. Elevene sendte henne dekorasjonene sine og hun la siste hånd på skipet, som de kalte Rye Riptides. På lanseringsdagen så elevene Riptides gå på Facebook Live.

I månedene etter lanseringen i oktober, så klasserommene Riptides ta seg over Stillehavet gjennom GPS-sporingsdataene. Hans siste ping-posisjon var 30. september 2021, og Stymiest sa at de trodde de hadde mistet båten da de ikke så en ny melding på flere måneder.

Men 31. januar merket han at stillingen hadde endret seg. Riptides hadde landet på kysten av Smøla i Norge.

Hun tok umiddelbart til sosiale medier for å kontakte lokalsamfunnet angående skipets utvinning. Så, 1. februar, svarte Mariann Nuncic at båten var på en øy i nærheten av hjemmet hennes.

Karel Nuncic, til venstre, tok skipet til første klasse for å åpne det sammen med klassekameratene.

Den ettermiddagen, da sønnen hennes, Karel, kom hjem fra skolen, gikk Nuncic om bord i båten deres og søkte kysten for å finne det som var igjen av minibåten.

Og de fant ut: Riptides var dekket av svanehals-barnakler, hadde mistet masten, og skroget og kjølen var ikke lenger festet, men hans dyrebare last var fortsatt trygg.

Karel, også i sjette klasse, tok båten i klassen sin. De åpnet den for å avsløre gjenstandene inni, inkludert blader, amerikanske boliger og til og med en maske med studentenes navn.

Elevene ved Rye Junior High, som nå gikk i sjette og syvende klasse, var begeistret over å lære om helbredelsen, sa Stymiest.

De to klassene gleder seg til å møtes og vil gjøre det på torsdag via Zoom, sa Stymiest.

Å reise fra New Hampshire til Smøla kan virke som en lang reise for en så liten båt, men Stymiest sa at det ikke er deres lengste opphold. Den prisen går til et skip sendt fra Massachusetts som landet i Australia.

Related Videos

Leave a Comment