Home » Nyheter, resultater og oppdateringer fra vinter-OL, dag 12

Nyheter, resultater og oppdateringer fra vinter-OL, dag 12

by Siv Jensen

YANQING, Kina – Mikaela Shiffrins siste sjanse til å vinne en individuell medalje ved OL i Beijing kommer torsdag i alpint for kvinner kombinert: en nedstigning om morgenen etterfulgt av et slalåmrenn om ettermiddagen.

Shiffrin (26) vant sølv i kombinert for fire år siden i PyeongChang. Men OL hans frem til dette punktet har blitt definert av skuffelsene ved å gå på ski i starten av det første løpet av både storslalåm og slalåm, to disipliner der han vant gullmedaljer i tidligere OL.

«Det er bare viktig å være i stand til å dele utforkjøringen, konsentrere seg fullt ut om nedstigningen, og deretter starte slalåmdelen av dagen som om det er en ny dag, og det er veldig vanskelig å gjøre. De kombinerte dagene er lange og hendelsene kunne ikke vært mer motsatte. Det er som å drive med to forskjellige idretter på en dag. Dette er den største utfordringen».

Før OL ville Shiffrin – kanskje den mest allsidige aktive skiløperen i verden – blitt ansett som nærmest en milepæl for en medalje i kombinert. Men hans ulykker i hans signaturbegivenheter lar alt være i tvil. Petra Vlhova fra Slovakia, som kan ha vært en av hennes største utfordrere på kombinert, forlot Kina tidligere denne uken med skade. Men Michelle Gisin og sveitsiske Wendy Hoeldener – som vant henholdsvis gull og bronse i 2018 – burde være på banen.

«Ingenting er garantert, og dette er leksjon nr. 1 som jeg tror mange lærer ved de olympiske leker, at det ikke er noen garanti for noe,» sa Shiffrin, som ble nummer 17 i tirsdagens utfor. «Ikke for ytelse eller resultater.»

Under onsdagens utfortrening fikk Shiffrin den raskeste tiden på banen, med Holdener på andreplass – 0,93 sekunder bak – og Gisin på fjerdeplass.

Shiffrin planlegger også å konkurrere i lørdagens lag-arrangement for blandede kjønn, sammen med lagkameratene Paula Moltzan, River Radamus og Tommy Ford.

Related Videos

Leave a Comment