Home » Tysk postnummerlotteri på forbundspresidentens borgerdag: Sterke sammen – Business & Volkswagen – Nyheter

Tysk postnummerlotteri på forbundspresidentens borgerdag: Sterke sammen – Business & Volkswagen – Nyheter

by Siv Jensen

Düsseldorf/Berlin (ots) – «Connected in WE» var mottoet for den populære festen som forbundspresident Frank-Walter Steinmeier inviterte innbyggerne til 9. september i parken ved Bellevue Palace i Berlin. Et motto som også passer til det tyske postnummerlotteriet. På den sosiale lotteristanden var det interessant innblikk i samfunnsengasjement i hele Tyskland. Det handlet om en rekke finansierte prosjekter, temaet like muligheter i utdanningssystemet og mye moro. Besøkende nøt en interaktiv ballgrop og mange flotte premier.

På Federal President’s Citizens» Festival ga Postcode Lottery og dets økonomiske partner Teach First Deutschland informasjon om hvordan man kan sikre større like muligheter i utdanning og hvorfor «utdanning for alle» er et oppnåelig mål. På Social Lottery-standen kunne besøkende også lære mye om de mange prosjektene som støttes av German Postcode Lottery og viktigheten av frivillighet.

Friederike Behrends, styreleder for det tyske postkodelotteriet: «Vi mener at det er viktig å synliggjøre og håndgripelig det verdifulle arbeidet til en rekke ideelle organisasjoner på samfunnsfestivalen.»

Sonja Köpke, daglig leder for Teach First Germany: «Vi er veldig takknemlige for muligheten til å styrke #Postkode-effekten sammen med vår partner og øke bevisstheten om spørsmålet om pedagogisk rettferdighet på innbyggerfestivalen.»

Like muligheter i utdanningssystemet

Hvert år går rundt 50 000 elever ut av skolen uten kvalifikasjoner og har derfor ikke gode forutsetninger for å lykkes med å starte karrieren. En av årsakene er mangelen på like muligheter i utdanningssystemet. For å gjøre noe med dette, ansetter organisasjonen Teach First Germany landsomfattende kandidater som som såkalte fellows underviser og støtter barn fra økonomisk vanskeligstilte familier. Som tilleggslærere i daglige timer og programmer støtter de elevene spesielt der de ofte trenger støtte mest: under overganger i utdanningssystemet. Med «Lederskapsprogrammet» viser utdanningssatsingen at alle barn og unge kan utvikle sitt potensial, uavhengig av startvilkår.

Sammen med over 60 andre uavhengige nasjonale organisasjoner er Teach First Germany en del av det internasjonale Teach For All-nettverket.Patronen er Elke Büdenbender, kona til forbundspresidenten. Hovedsponsoren til organisasjonen er det tyske postnummerlotteriet. Mer informasjon på https://www.teachfirst.de

Interaktiv ballgrop med flotte premier

Som tidligere år, fokuserte årets forbundspresidents borgerfestival på viktigheten av samfunnsengasjement for et levende og mangfoldig sivilsamfunn. Med årets motto «Connected in WE» hedret forbundspresident Frank-Walter Steinmeier og Elke Büdenbender alle mennesker som forplikter seg til det felles beste. I tillegg til informasjonsstandene til de 60 deltakende organisasjonene, kan de rundt 9000 besøkende på Bellevue Palace-området forvente et underholdende program med musikk, praktiske aktiviteter og mange kulinariske fristelser.

I tillegg til omfattende informasjon om begge partnerorganisasjonene, hadde Deutsche Postcode Lotterie-standen også en fargerik, interaktiv kulegrav der besøkende kunne dykke ned for å finne og skanne skjulte QR-koder. De som lyktes hadde også sjansen til å vinne en fantastisk premie.

Informasjon om det tyske postnummerlotteriet

Det tyske postnummerlotteriet er et sosialt lotteri, som betyr at minst 30 % av lotteriinntektene går til prosjekter innen områdene like muligheter, sosialt samhold og vern av natur og miljø. Siden stiftelsen i Tyskland i 2016 har Postkodelotteriet allerede støttet over 4400 grønne og sosiale prosjekter med over 175 millioner euro. En rådgivende komité ledet av Prof. Dr. bestemmer valg av prosjekter. Rita Süssmuth. Ytterligere informasjon på: www.postcode-lotterie.de/projekte.

Konseptet med postnummerlotteriet er unikt: billettinnehavere deltar med sitt «postnummer». Dette består av postnummeret til ditt bosted og to automatisk tildelte bokstaver for gaten din. Et postnummer inkluderer flere private husholdninger, og derfor vinner hele bydeler sammen og gjør godt på samme tid. Hver person vil kunne kjøpe maksimalt tre billetter til en pris av 12,50 euro hver. For den månedlige premien vil totalt 1 400 000 euro deles ut: alle billetter med det trukket postnummeret vil dele 700 000 euro og alle andre billetter med tilsvarende postnummer vil også delta.

Postnummer Internasjonale lotterier: Sterke sammen

Det tyske postnummerlotteriet tilhører familien av internasjonale postnummerlotterier, som allerede finnes i fem europeiske land. De første sosiale lotteriene ble grunnlagt i Nederland i 1989. Etterfulgt av Sverige, Storbritannia, Tyskland og Norge. Alle postnummerlotterier har allerede samlet inn mer enn €12,5 milliarder til veldedige formål. Dette gjør dem til en av de største private finansieringsleverandørene i verden i elleve år på rad.

Postnummersambassadører for lykke

Den første ambassadøren for postnummerlotterier var Nobels fredsprisvinner Nelson Mandela. Siden den gang har internasjonale postnummerlotterier tiltrukket seg mange kjente personer som ambassadører, inkludert George Clooney, Leonardo DiCaprio, Emma Thompson, Muhammad Yunus, Rafael Nadal, Nadia Murad, Katarina Witt, Toni Kroos og Kai Pflaume.

Pressekontakt:

Jasmin Schürgers Presse og kommunikasjon Martin-Luther-Platz 28 40212 Düsseldorf Telefon: +49 (0) 211 94 28 38-40 E-post: presse@postcode-lotterie.de

Originalt innhold fra: Deutsche Postcode Lotterie, kringkastet av news aktuell

Presserommet til presseportalen: aktuell GmbH nyheter

Related Videos

Leave a Comment