Home » Derfor må kronprinsessen avlyse avtalen

Derfor må kronprinsessen avlyse avtalen

by Liv Ullmann

Kronprinsesse Mette-Marit feiret sin femtiårsdag for noen dager siden. Nå kan han ikke dra på en planlagt tur. Palasset ga ut en uttalelse.

For bare noen dager siden fant en stor feiring sted i den norske kongefamilien: Kronprinsparet Mette-Marit og Haakon feiret femtiårsdagen sammen. Nå skulle begge to faktisk gå til neste kongelige utnevnelse. Men Mette-Marit måtte melde avbud på kort varsel.

Mette-Marit og Haakon skulle reise til Træna i Nordland i mai. Men på grunn av vanskelige værforhold ble turen utsatt og omlagt til 30. august. Til slutt møtte imidlertid Haakon opp til avtalen alene. Dette bekreftet Guri Varpe, leder for palassets kommunikasjonsavdeling, ifølge Dagbladet. «Dessverre var ikke kronprinsessen i stand til å besøke Træna. Kronprinsen vil gjennomføre besøket som planlagt,» heter det i uttalelsen.

Det ble ikke gitt noen spesifikk grunn. Han sa ganske enkelt: «Han trenger å hvile noen dager.» Selv ekspert Caroline Vagle kjenner ikke bakgrunnen, «men det er ingen hemmelighet at kronprinsessen lider av en sykdom som plager henne hver dag. Tilstanden hennes svinger og arbeidsevnen hennes er noen ganger påvirket. Noen ganger må hun avbryte . «, han innrømmer.

Mette-Marit ble diagnostisert med lungefibrose, en kronisk sykdom, i 2018 og har flere ganger måtte avlyse timene på grunn av helseproblemer. Ektemannen Haakon snakket nylig om en «alvorlig» diagnose. – Det som er vanskelig den ene dagen kan være positivt den neste, sa han i et intervju med Aftenposten. Palasset avslører imidlertid ikke om sykdom er årsaken til den nåværende kanselleringen.

Related Videos

Leave a Comment