Home » Tre av fem nye toppledere i Volvo Cars er kvinner

Tre av fem nye toppledere i Volvo Cars er kvinner

by Liv Ullmann

Volvo Cars-sjef Jim Rowan fortsetter å gjenoppbygge sitt lederteam og selskapet. Rowan varslet at rundt 1.000 personer må forlate selskapet, men samtidig er nyansettelser av nøkkelpersonell i gang.

– Vi trenger ny kompetanse for fremtiden. Dette er tydelig innen områder som programvareutvikling, analyse, kunstig intelligens, elektrifisering, elektronikk og automatisering, sa Rowan mens han kommenterte Volvo Cars» resultater for andre kvartal 2023.

– Det trengs også folk som forstår batteriteknologi, batterikjemi, invertere og halvledere, sa Rowan.

Det er også endringer i ledergruppen. Tidligere i år byttet Rowan ut designdirektør Robin Page til fordel for Jeremy Offer. Offeret har ikke tidligere jobbet i bilindustrien, men har erfaring innen funksjons- og bruksdesign.

Jim Rowan har et lederteam som hjelper seg, og gruppen har utvidet seg til 15 personer etter nylige nyansettelser. Over denne gruppen er et syv-personers lederteam ledet av Rowan.

Lærlingen får ansvar for kvalitet

Jim Rowan har rekruttert tidligere L’Oreal-markedsdirektør Gretchen Saegh-Fleming til å ta over global markedsføring fra Volvo Cars kommersielle direktør Björn Annwall.

Ny er også Francesca Gamboni, som skal ta seg av innkjøp og underleverandører. Gamboni har hatt lignende roller hos Stellantis og Renault og vil bli med Volvo Cars i Sverige neste måned. Gamboni erstatter Kerstin Enochsson som flyttet til SKF.

I tillegg til Stellantis og Renault har Gamboni jobbet for Robert Bosch, L’Oreal og gruveselskapet Rio Tinto.

Elisabeth Barrie blir med i gruppen og blir leder for digital virksomhet. Barrie kommer fra det norske finansselskapet Vipps. Alwin Bakkenes går tilbake til Volvo Cars og får ansvar for programvareutvikling. Bakkenes jobbet i Volvo fra 2005 til 2011, men kommer sist fra leverandør Aptiv. I tillegg til å jobbe i ledergruppen, sitter Bakkenes også i styret for det Volvo-eide programvareselskapet Zenseact.

Helena Bergström Pilo, som blant annet spilte en viktig rolle i andre generasjon Volvo XC90, blir ny kvalitetssjef. Pilo begynte å jobbe i Volvo Cars som lærling i 1988 og har hatt ulike stillinger opp gjennom årene.

Related Videos

Leave a Comment