Home » Til tross for krigen i Ukraina: Waldorf-utvekslingsstudenter i Russland | Regional

Til tross for krigen i Ukraina: Waldorf-utvekslingsstudenter i Russland | Regional

by Russell Crowe

Erfurt/Weimar (Thüringen) – Selv om Russlands angrepskrig mot Ukraina allerede har krevd utallige liv, deltok Waldorf-studenter fra Thüringen i et utvekslingsprogram i angriperens hovedstad.

Som annonsert reiste en gruppe på 18 personer fra «Free Waldorf-skolene» i Erfurt og Weimar til Moskva for en studentutveksling fra 10. til 25. februar 2023. Vi tok buss fra Hermsdorfer Kreuz til Kaliningrad, deretter et fly til russeren hovedstad.

Under det ukelange oppholdet i Moskva, hvor studentene (16 til 18 år) bodde alene eller i par med russiske familier, besøkte de blant annet Kreml. Gruppen tok deretter nattoget og bussen til Kirilov, i White Lakes-regionen, omtrent 500 kilometer nord for Moskva.

Den ideelle foreningen «Biologisk-dynamisk undervisning og forskning i «Russia eV», som organiserte reisen til Kreml, begrunnet «skoleturen» i et blogginnlegg slik: «De mye omtalte konfliktene er i verdenspolitikken, men absolutt ikke i enkeltpersoner og i befolkningen i landene. Det er bare passende at vi har begynt på denne reisen nå! »

Ifølge bloggen var den tysk-russiske gruppen svært synlig under utfluktene, da det foreløpig nesten ikke er noen vesteuropeere i Moskva. «Vi har blitt spurt mange ganger hvem vi er og hvorfor vi er her, og vi har alltid følt med stor glede og lettelse at vi, til tross for all motgang, søker og oppnår mellommenneskelige utvekslinger. »

I bytte, fra påskedag 2024, kommer Moskva-studenter til Mecklenburg-Vorpommern og en uke til Thüringen. Gruppen vil sannsynligvis passere gjennom Murmansk og Norge på grunn av mangelen på direktefly.

Andrea Fabry, direktør for den gratis Waldorf-skolen i Erfurt, understreker: «Bare én elev fra skolen vår deltok på ekskursjonen privat. Vi har ikke noe samarbeid med initiativet. Det var heller ingen invitasjon til å besøke skolen vår. » Waldorfskolen i Weimar kunne ikke nås for kommentar på dette tidspunktet.

Related Videos

Leave a Comment