Home » Sykepleierådet mener antallet sykehus i Tyskland er for høyt

Sykepleierådet mener antallet sykehus i Tyskland er for høyt

by Russell Crowe

Christine Vogler/bildealliansen, dpa, Monika Skolimowska

Berlin fra synspunktet til Tysk sykepleieråd Det er for mange sykehus i Tyskland. Her i landet er det 4,8 sykepleiere tilgjengelig for hver 1000 pasient. I Norge er den derimot 8,3, i Storbritannia 7,6, i Danmark 6,4 og i Frankrike 5,3, ifølge Sykepleierådet.

Det betyr at Tyskland ligger nederst på listen over sammenlignbare land når det gjelder personell, sa Sykepleierådets president Christine Vogler. Dette er en urimelig belastning på lang sikt.

Jo større klinikk er, desto flere muligheter er det for å utnytte synergier og sette inn ansatte effektivt. Da ville det vært lettere å lage rimelige arbeidstidsmodeller og åpne for karrieremuligheter, sa presidenten i Sykepleierådet.

Sykehusreformen planlagt av føderal helseminister Karl Lauterbach (SPD), med mer sentralisering og spesialisering, går i riktig retning.

Vogler kritiserte reformen samtidig. Håpet er at profesjonelle sykepleiere endelig får den statusen som er nødvendig for å gi god pasientbehandling. Men dessverre fortsetter politikken å sementere helsesystemstrukturer og hierarkier av arbeid, kommando og ansvar dominert av leger fra 1800-tallet, beklaget hun.

Etter måneder med kamp ble Lauterbach enig med statene om nøkkelpunktene i sykehusreformen i juli. På den ene siden er det snakk om å stabilisere finansieringen av klinikker ved å gå bort fra ordningen med betaling per behandlet sak.

På den annen side bør det øke kvaliteten gjennom større medisinsk spesialisering, som til syvende og sist skal føre til et mindre antall klinikker. De føderale og statlige myndighetene ønsket å utvikle et konkret lovutkast i løpet av sommeren. © afp/aerzteblatt.de

Related Videos

Leave a Comment