Home » Storbritannia sikrer rekordhøye obligasjonsordrer ettersom inflasjonen faller til 4,6 %.

Storbritannia sikrer rekordhøye obligasjonsordrer ettersom inflasjonen faller til 4,6 %.

by Siv Jensen

Den nye eieren av Britishvolt, selskapet som hadde som mål å bygge en uavhengig batterifabrikk for elektriske kjøretøy, står overfor konkurs etter at en tidligere ansatt startet rettslige prosesser mot det på grunn av påstått ubetalt lønn. skriver Howard Mustoe.

Personen la inn et lovpålagt krav, som er en juridisk melding om at en kreditor kan tjene på en skyldner, og fungerer som et forspill til å beslaglegge et selskaps eiendeler i retten, rapporterte Financial Times.

Recharge Industries, eid av den australske investoren David Collard, kjøpte Britishvolts eiendeler tidligere i år etter at det britiske selskapet havnet i økonomiske vanskeligheter.

Det juridiske kravet gir Recharge 21 dager på seg til å betale eller møte ytterligere handling som, hvis den opprettholdes, kan bety konkursbehandling.

Britishvolt var ideen til den tidligere investeringsbankmannen Orral Nadjari, som så en truende etterspørsel etter batterier fra bilprodusenter i Storbritannia og et gap i markedet for en uavhengig produsent.

Men det gikk tom for midler etter at lån ble dyrere og Nadjari trakk seg. På tidspunktet for nedleggelsen i januar hadde selskapet signert innledende avtaler med bilprodusenter som Aston Martin, men hadde ikke fått noen faste bestillinger.

Recharge har kjøpt noen av Britishvolts eiendeler, men ikke landet reservert for fabrikken i Blyth, Northumberland, som ennå ikke er bygget.

I mellomtiden har de fleste av Storbritannias største bilprodusenter, inkludert Nissan, JLR, Mini og Aston Martin, sikret seg alternative celleforsyninger. JLR-eier Tata vil bygge et anlegg i Storbritannia etter å ha sikret seg statlig finansiering, Nissan har egne fabrikker i nærheten av bilfabrikken i Sunderland og Mini vil få celler fra eieren BMW. Aston Martin har inngått samarbeid med den amerikanske bilprodusenten Lucid for å utvikle sine elektriske kjøretøy og celler.

Recharge Industries er kontaktet for kommentar.

Det har så langt betalt bare 6,1 millioner pund av den avtalte prisen på 8,6 millioner pund for Britishvolt. I august ble Recharge tiltalt for å ha unnlatt å overholde betalingsfristen for restbeløpet.

Ifølge EY, som driver Britishvolt etter kollapsen, skulle den endelige betalingen for kjøpet forfalle i april.

EY sa at det ville gå videre med betalingen, og antydet at det ville gi mer tid til å fullføre en avtale.

Britishvolt kollapset etter at regjeringen nektet å frigjøre midler tidlig for å redde selskapet.

Recharge Industries» eier, Scale Facilitation, kontrollert av Mr Collard, sa den gang at «vi diskuterer å være i mislighold» av selskapets salgsavtale.

Related Videos

Leave a Comment