Home » Stor respons da menighetene i Vaggeryd organiserte disippelskoler

Stor respons da menighetene i Vaggeryd organiserte disippelskoler

by Liv Ullmann

Ottosson, medlem av Equmenia-kirken i Vaggeryd, sier til Världen idag at de har holdt alfakurs i flere år og har lurt på hvordan de kan videreføre dem.

Det var da han, mens han leste en bok av Hans Jansson, tidligere sogneprest i Kungsporten i Huskvarna, fikk ideen om å spørre forfatteren om han kunne gi en rekke læresetninger som egner seg som en oppfølging av Vaggeryds alfakurs. .

Etter hvert grep Jansson ideen og i tillegg til Ottossons eget samfunn som ville organisere alt, ønsket også de to andre samfunnene i samfunnets frikirke, Pinse og Betel å være med.

I løpet av høsten har de så hadde de en møterekke torsdag kveld hvor Hans Janssons undervisning ble fulgt opp av samtale og kaffe i tolv faste grupper, og ble til slutt avsluttet med et felles møte med lovsang og anledning til forbønn.

– Det var en veldig fruktbar samtale. Bare det at vi møttes på en hverdagskveld gjorde at stemningen ble litt mer åpen og mindre formell, beskriver Ottosson og sammenligner det med vanlige menighetsmøter.

Ved avslutningen av disippelskolen så deltakerne sist fredag ​​filmen Jesus-revolusjonen på kinoen i Vaggeryd, hvor de også måtte invitere noen de hadde begynt å be for, noe Hans Jansson beskriver som en «strålende gest» da Världen. i dag snakker han om skolen.

Han utformet undervisningen slik at den passer for alle, fra de som er nysgjerrige på kristen tro til de som har vært kristne i lang tid.

– Responsen fra alle fremmøtte var utrolig positiv, sier Jansson om responsen.

Hva tilbyr en skole som dette som vanlige menighetsaktiviteter og møter ikke gir?

– Jeg tror vi er veldig fokusert på søndagsgudstjenesten, hvor alt virkelig skal fikses og dette er umulig. Og jeg tror behovet for mer undervisning og mer opplæring av disipler er stort, sier Hans Jansson.

En av dem Personen som gikk på disippelskolen er Maya Sandahl (25), som i dag sier til Världen at det var hennes bestemor som inviterte henne.

– Jeg har alltid vært troende men ikke særlig aktiv i dette. Jeg ville finne noen som kunne forklare til folk som ikke aner, sier han.

Takket være disippelskolen føler Maya at hun har lært mer om hva kristen tro er og roser også Hans Janssons innsats under kurset.

– Så det fenger publikum. Han sørger for at du virkelig forstår, han er tydelig og morsom, beskriver han.

Når det gjelder fremtiden, planlegger Maya nå å ta et alfakurs hvis muligheten byr seg denne våren. Og denne helgen har han tenkt å følge bestemoren til kirken.

– Jeg vil føle at jeg er blant andre kristne og jeg vil ta med flere av dem, sier Maya Sandahl.

Related Videos

Leave a Comment