Home » Skiskyting – Tysk stafett i Ruhpolding på andreplass bak Norge – Sport

Skiskyting – Tysk stafett i Ruhpolding på andreplass bak Norge – Sport

by Edvard Munch

Ruhpolding (dpa) – De tyske skiskytterne ønsket at deres andreplass i den beste feststemningen i Ruhpolding skulle forstås som en krigserklæring til VM på hjemmebane.

David Zobel, Johannes Kühn, Benedikt Doll og Roman Rees måtte bare innrømme tap til den knusende norske olympiske mesteren i stafett, men som den solide toeren med best skuddprestasjon har de fått mye selvtillit til tittelkampene på bare under en måned i Oberhof. «Å, så vakkert!» sang Doll da hun ankom tribunen med de 12 000 fansen, og viftet deretter med et tysk flagg under prisutdelingen.

– Det var klart at nordmennene kom til å vinne. Men det handlet om å sikre andreplassen, det var det viktigste, sa tidligere verdensmester Doll. Selv en straffesløyfe og syv ledige runder stoppet ikke skandinavene rundt dominerende Johannes Thingnes Bö fra å ta sin tredje triumf i vinterens tredje lagkonkurranse for menn.

Den tyske skiforbundets kvartetten gikk på pallen for tredje gang med bare fire innbyttere og understreket sine høye ambisjoner om en verdensmesterskapsmedalje etter å ha endt på bare fjerdeplass ved vinter-OL i Beijing i fjor.

Dukken roser den «kule» atmosfæren

– Vi gleder oss selvfølgelig til VM i Oberhof, sa fornøyd landslagstrener Mark Kirchner. Det er viktig at vi har god selvtillit. At det ikke var nok for den første stafettseieren på 679 dager, plaget ingen i Chiemgau Arena.

«Du trenger ikke alltid å gjemme deg, du kan vise nordmennene hva du er laget av. Selvfølgelig er de bedre for tiden når det gjelder lagprestasjoner. Men vi liker å irritere dem,» sa Doll til ARD og berømmet Ambiance : «Veldig kul stemning.» I mellomtiden hadde Doll, mens han var i ledelsen, gitt stafettpinnen til anker Rees, som ikke overraskende måtte innrømme nederlag til femdobbelt olympisk mester Bö. «Jeg kan ikke gå dit i det hele tatt. Det ville være overmodig og ville ikke gi noen mening. Jeg var veldig glad for at vi endte på andreplass,» sa Rees.

Frankrike fullfører pallen

Etter 4×7,5 kilometer var avstanden med Norge 20,1 sekunder. Tredjeplassen går til Frankrike. Nordmennene, som fullførte alle tre stafettløpene, og franskmennene slapp begge inn en straffesløyfe. Bö lot seg feire på sin siste runde i utløpsmodus og grep det norske flagget på hjemmebanen. Men det er fremfor alt tyskerne som vekker entusiasme.

Den nylig skuffende Zobel gjorde en god jobb og brukte bare én reserve i begge skuddvekslingskampene. Ganske forskjellig fra Norges Sturla Holm Laegreid, som overraskende nok til og med dømte seg selv straffe fra stående og innledningsvis lot favoritten falle godt bakpå. På sin siste runde gikk Zobel tom for energi på den lange rette («Jeg døde litt der»), men Kühn var bare 15,9 sekunder bak for å jage ledelsen inn til en syvende plass. «Det var en utrolig kul følelse å se hvordan folk drar,» sa Zobel og så på stemningen.

Og Kühn, som noen ganger nølte på skytebanen, gjorde en veldig god jobb, og trengte bare en ekstra runde for det siste av sine ti skudd. På siste runde viste han sin racingstyrke slik at Doll bare var 16,7 sekunder bak den franske lederen på tredjeplass.

Rees med den vanskeligste oppgaven mulig

Doll presset virkelig på, men Norges Vetle Sjastad Christiansen tok igjen. Etter stående etappe ledet Christiansen med seks sekunder, men Doll passerte ham. «Det er deilig å kunne handle og angripe en gang i blant,» sa Doll, som forble helt avslappet til tross for presset. «Med et barnebarn innser du også at det finnes viktigere ting enn skiskyting,» sa Schwarzskogmannen.

Denne gangen hadde Rees, som var den siste løperen i stedet for Doll, den vanskeligste oppgaven: den direkte duellen med det eksepsjonelle talentet Bö. Og 29-åringen, som ingen foreløpig kan matche løpsmessig, trakk seg også tilbake med to reservedeler til skytebanen og tok neste seier.

Lørdag (14:25 / ARD og Eurosport) ønsker Anna Weidel, Sophia Schneider, Vanessa Voigt og Denise Herrmann-Wick å følge etter. Ved sesongstart ble kvinnekvartetten nummer to i Finland, og de ble også nummer fire i Hochfilzen.

© dpa-infocom, dpa:230113-99-210258/4

Related Videos

Leave a Comment