Home » Sam Altman, leder av OpenAI sparken til Microsoft

Sam Altman, leder av OpenAI sparken til Microsoft

by Siv Jensen
  • Av Annabelle Liang og Zoe Kleinman
  • Næringsreporter og teknologiredaktør

Bildetekst,

OpenAI-medgründer Sam Altman fikk sparken som administrerende direktør fredag

Sam Altman vil slutte seg til Microsoft, har teknologigiganten kunngjort, og avslutter spekulasjonene om hans mulige retur til OpenAI bare 48 timer etter hans kaotiske avgang.

administrerende direktør i Microsoft Satya Nadella skrev om X, før Twitter, at Altman ville slutte seg til Microsoft for å lede «en ny avansert forskningsgruppe for kunstig intelligens.»

I mellomtiden vil tidligere Twitch-sjef Emmett Shear bli den nye sjefen for OpenAI.

Han skrev i X og kalte jobben «en gang-i-livet-mulighet».

Men han la til at måten Altman ble sparket på ble «håndtert veldig dårlig» og «skadet vår tillit alvorlig».

Styret sparket Sam Altman (38) på fredag ​​og sa at de hadde mistet tilliten til ham, og utnevnte OpenAIs teknologisjef Mira Murati til midlertidig administrerende direktør.

Mr. Altman var med på å lansere selskapet, som skapte den populære ChatGPT-boten, i 2015, og har vært ansiktet til selskapets fremgang.

Han regnes som en av de mest innflytelsesrike figurene i den raskt voksende sektoren for generativ kunstig intelligens (AI), og avfyringen hans sendte sjokkbølger over hele bransjen.

Det utløste en strøm av støtte fra Silicon Valley-sjefer, inkludert tidligere Google-sjef Eric Schmidt som kalte Altman «en helt av meg» og sa at han hadde «forandret vår kollektive verden for alltid.»

Det var en negativ reaksjon fra investorer, noe som reiste spekulasjoner om hans mulige gjeninnsetting, en idé som ble ytterligere drevet da Mr. Altman tweetet et bilde av seg selv iført et gjeste-ID-pass og skriver: «Første og siste gang jeg bruker en av disse.»

Det var også bekymringer i teknologibransjen for at Mr. Altman kunne skape et rivaliserende selskap og ta med seg OpenAIs topptalent.

I stedet slutter Altman seg til Microsoft, som har investert milliarder i skaperen av ChatGPT.

Det er uklart hvordan OpenAI-ansatte føler om den plutselige, overskriftsfengende endringen i selskapets ledelse.

Men noen, inkludert toppledere, postet den samme meldingen på X, som lyder «OpenAI er ingenting uten sine folk.»

Bildekilde, Getty bilder

Bildetekst,

Emmett Shear var den tidligere sjefen for videodelingsplattformen Twitch

OpenAIs nye sjef, Emmett Shear, er tidligere leder og medgründer av videostrømmetjenesten Twitch. Et notat til OpenAI-ansatte sa at han hadde en «unik blanding av evner, ekspertise og relasjoner som vil bringe OpenAI videre.»

Til tross for at han nå står i spissen for et av verdens mektigste AI-selskaper – og en selvskreven «techno-optimist» – har Shear uttrykt bekymring for det han ser på som den potensielle eksistensielle trusselen som teknologien utgjør.

Han nevnte hans mulige evne til å forbedre seg selv uten tilsyn som årsaken til hans angst. forteller det på Logan Bartlett Show podcast i juni der han sa at han hadde «en veldig spesifikk bekymring for kunstig intelligens».

«Det er som om noen fant opp en måte å gjøre 10x på [ten times] kraftigere fusjonsbomber med sand og blekemiddel, som hvem som helst kan lage hjemme, sa han.

fredag, når OpenAI kunngjorde at de ville sparke Mr. Altmananklaget ham for ikke å være «konsekvent ærlig i sin kommunikasjon med styret, og hindret hans evne til å utføre sitt ansvar.»

Styret har ikke spesifisert hva det påstås at han ikke var sannferdig om.

Søndag kveld sa styret at det «sterkt støtter sin beslutning som den eneste veien for å fremme og forsvare OpenAIs oppdrag,» ifølge et internt notat sett av The New York Times.

Mr. Shear sa at han så på årsakene bak Mr. Altmans avgang før han tok på seg rollen:

«Styret *fjernet* ikke Sam for noen spesifikke sikkerhetsuenigheter, deres resonnement var helt annerledes enn det. Jeg er ikke gal nok til å ta denne jobben uten styrets støtte for å markedsføre våre fantastiske modeller,» skrev han på X.

Men Shear lovet å ansette en uavhengig etterforsker «for å gå dypere inn i hele denne prosessen.»

Det ville også være «reformering av ledelsen og ledergruppen i lys av nylige avganger», skrev han.

Rapporter denne helgen antydet at oppsigelsen hans hadde gjort nåværende og tidligere ansatte sinte som var bekymret for at det kunne påvirke et kommende aksjesalg på $86 milliarder (£69 milliarder).

Det antas også å være uro blant OpenAIs store investorer, inkludert Microsoft.

Selskapet bruker også OpenAIs teknologi i sine applikasjoner, og Nadella sa: «Vi er fortsatt forpliktet til vårt partnerskap med OpenAI.»

OpenAI regnes som et selskap på topp, med lønnsomme investeringer, og ChatGPT, som ble lansert for nesten et år siden, brukes av millioner av mennesker.

Altman vitnet før en høring i den amerikanske kongressen for å diskutere mulighetene og risikoene som skapes av den nye teknologien, og dukket også opp på det første Global AI Security Summit i Storbritannia i begynnelsen av november.

Related Videos

Leave a Comment