Home » Repris av VM-finalen – Sverige eliminert av Norge

Repris av VM-finalen – Sverige eliminert av Norge

by Russell Crowe

Etter flere løp som ble avlyst på grunn av dårlig vær, bød sveitsiske Lenzerheide på sol og klart vær i dag da det var tid for lagrally.

Grenen som tok Sverige slående sølv inne under VM. Og denne gangen var det nok en gang Norge som satte en stopper for den svenske feiringen.

Norge slo Sverige i semifinalen og i den såkalte lille finalen tapte de mot Østerrike.

– Vi gjorde en god innsats, han er sterk av oss. Men det var bare ikke sant for meg i dag. Det er litt surt, ellers hadde vi nok vært på prisutdelingen, sier Sara Hector til SVT Sport.

Inhabilitet i avgjørelsen

Sverige og Storbritannia var de eneste to lagene som måtte kvalifisere seg for å nå kvartfinalen.

Sverige vant kvalifiseringskampen 3-1 og tok seg videre til kvartfinalen mot Sveits. Det var dårlig før siste heat mellom Kristoffer Jakobsen og Semyel Bissig da Sveits ledet 2-1. Bissig startet løpet på beste måte, men ikke langt fra mål forgrenet sveitseren seg og Jakobsen snappet seieren.

Norge slo deretter USA og ble dermed Sveriges semifinalemotstander. Akkurat som i VM-finalen var naboene fra vest litt skarpere i dag.

Feil i den lille finalen

Sverige hadde en vanskelig start. Moa Boström Müssener klarte ikke å henge med i det norske tempoet og endte bak 93 prosent. Men Kristoffer Jakobsen utlignet like etter da han brøt løs fra Sebastian Foss Solevåg tidlig og med et jevnt løp holdt ledelsen til mål.

– Krille var veldig rask i dag så jeg trodde jeg kunne gi ham seieren fordi jeg visste at jeg hadde så raske lagkamerater, sier Sebastian Foss Solevåg til SVT Sport

«Trist at vi kjører spor som dette»

Sara Hector fulgte med nok en seier til tross for en dårlig start. Men i siste heat var Leif Kristian Nestvold-Haugen raskere enn Mattias Rönngren og slo Sverige.

– Jeg gjorde mitt beste i dag, det var en god guide. Det er hardt i sporene, det er litt trist at vi kjører på spor som dette i den kurven. Det er vanskelig hvis du havner på feil spor, sier Rönngren til SVT Sport.

I den lille finalen ble det for mange feil da både Sara Hector og Mattias Rönngren gjorde feil og Østerrike tok tredjeplassen.

Norge vant finalen mot Tyskland.

Related Videos

Leave a Comment