Home » Rally Italia-Sardinia: Škoda Fabia RS Rally2-fører Oliver Solberg ønsker å ta ledelsen i WRC2-mesterskapet – Økonomi & Volkswagen – Nyheter

Rally Italia-Sardinia: Škoda Fabia RS Rally2-fører Oliver Solberg ønsker å ta ledelsen i WRC2-mesterskapet – Økonomi & Volkswagen – Nyheter

by Siv Jensen

Mladá Boleslav (ots) – › I sjette runde av FIA World Rally Championship er Škoda-mannskapene Oliver Solberg/Elliott Edmondson og Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen blant favorittene til å vinne WRC2

› WRC2-tittelforsvareren Emil Lindholm og nåværende WRC2-tredje sammenlagt Gus Greensmith (begge Škoda Fabia RS Rally2) er ikke nominert for poeng i WRC2-førernes plassering på Middelhavsøya

› Nesten to tredjedeler av de 39 bidragene i WRC2-kategorien er avhengige av en Škoda Fabia

Et Škoda Fabia RS Rally2-mannskap har vunnet tre av de fem foregående WRC2-rundene i verdensmesterskapet i rally. På Rally Italia-Sardinia fra 1. til 4. juni brenner Škoda kundeteam for neste seier. Svenske Oliver Solberg, som drar til Toksport WRT, ønsker å ta ledelsen i WRC2-mesterskapet på Middelhavsøya. Andreas Mikkelsen, den tidligere norgesmesteren i WRC2, er også en av utfordrerne i leirrallyet med sin Skoda Fabia RS Rally2.

Etter at førermannskapene med Škoda Fabia RS Rally2 dominerte WRC2-klassen i Rally Portugal i midten av mai, ønsker merkets kundeteam på middelhavsøya Sardinia å følge etter umiddelbart. Spesielt Oliver Solberg, som gikk glipp av sin andre WRC2-seier for sesongen i Portugal med bare 1,2 sekunder etter et spennende løp for å komme seg, reiser svært motivert til den italienske øya. «Jeg ser aldri tilbake. Jeg viste hvor fort jeg kan kjøre, jeg var smart med dekkene på de ekstremt vanskelige grusbanene i Portugal, jeg led ikke feil og jeg unngikk unødvendige risikoer. Nå må jeg ta hensyn til situasjon i Championship-tabellen.verden, det er derfor vi skal kjøre raskt og smart igjen samtidig, sier den 21 år gamle sønnen til tidligere verdensmester i rally, Petter Solberg, og beskriver strategien sin. Når han går inn i Rally Italia-Sardegna, er Oliver Solberg bare ett poeng bak den nåværende lederen av det generelle klassementet, franske Yohan Rossel.

For Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (NOR/NOR) er det italienske grusarrangementet bare årets andre WRC2-løp. Mikkelsen, som vant både FIA ​​WRC2 Championship og FIA European Rally Championship i en Škoda Fabia i 2021, forbereder seg til neste runde med blandede følelser. I 2021 og 2022 dro nordmannen tomhendt til Sardinia. «Nå ønsker vi å korrigere denne rekorden: det er på tide for min første seier for sesongen. Jeg er trygg fordi jeg vet hva den nye Škoda Fabia RS Rally2 er i stand til på grove grusveier, sier Mikkelsen aggressivt.

Med 39 påmeldte mannskaper er WRC2-kategorien i Italia bemerkelsesverdig sterk og 24 av WRC2-kjøretøyene bærer Škoda-logoen. Kandidater til en topplassering inkluderer fjorårets tredjeplasserte Kajetan Kajetanowicz (POL) og Mikołaj Marczyk (POL) i ORLEN Rally Team, samt Erik Cais (CZE), som drar til Orsák Rally Sport. Gus Greensmith (GBR), vinner av WRC2-rundene i Mexico og Portugal, starter i en Skoda Fabia RS Rally2 påmeldt av Toksport WRT, det samme vil regjerende WRC2-mester Emil Lindholm (FIN). Begge indikerte Rally Italia-Sardegna som et av løpene der de ikke har rett til poeng i førerplasseringen. I følge regelverket kan WRC2-førere kun samle verdensmesterskapspoeng i maksimalt syv av de 13 løpene.

Det er også mange sterke Škoda-mannskaper i de andre Rally2-kategoriene. I WRC Masters Cup, åpent for førere fra 50 år og over, ønsker Armin Kremer (DEU), Mauro Miele (ITA), Johannes Keferböck (AUT) og Alexander Villanueva (ESP), vinneren av WRC Masters i Portugal, poeng over generallederen Zoltán László (HUN) gjør opp. Ungareren gir seg selv og sin Škoda en pause i Italia.

Som leder av mesterskapet sikter Nikolay Gryazin (ANA) mot neste seier i WRC2 Challenger-tabellen. Sami Pajari (FIN), som for tiden er tredje i dette mesterskapet, vil også konkurrere i denne kategorien på et Toksport WRT Škoda Fabia RS Rally2. Challenger WRC2-klassen er reservert for førere som ennå ikke har vunnet en WRC2- eller WRC3-tittel og som aldri har vært påmeldt for verdensmesterskapspoeng i konstruktørmesterskapet.

Italia-Sardinia-rallyet finner sted på for det meste sand- og steinete grusveier. Den inkluderer 19 spesialetapper (WP) med en total lengde på 334,05 kilometer. Det starter torsdag 1. juni med den korte etappen på 3,23 kilometer i havnebyen Olbia, hvor serviceparken igjen ligger. Fredag ​​blir det seks spesialetapper over en total distanse på 148,40 kilometer, og lørdag blir det ytterligere 136,34 kilometer fordelt på åtte spesialetapper. Fire etapper på totalt 46,08 kilometer avslutter rallyet søndag.

Visste du at …

…frem til 2003 ble det italienske verdensmesterskapet kjørt som et rent asfaltrally rundt San Remo på fastlandet? Først med flyttingen til middelhavsøya Sardinia endret karakteren til rallyet til en grusbegivenhet.

…Rally Italia-Sardinia feirer 20-årsjubileum i år?

…at forløperen til dagens verdensmesterskap i rally debuterte i 1928 som «Rallye dei Fiori» (Blomsterrally) og at Italia har vært vertskap for en runde av verdensmesterskapet i rally hvert år siden stiftelsen av FIAs verdensmesterskap i rally. i 1973 – med unntak av 2010-sesongen?

… at den spektakulære «Micky’s Jump» på den legendariske «Monte Lerno»-etappen kun overgås av den berømte Fafe-hoppbakken under Rally Portugal? Med sine 49,92 kilometer er «Monte Lerno» ikke bare den lengste spesialetappen i Rally Italia-Sardinia, men så langt sesongens lengste.

WRC2 generell klassifisering/fører (før Rally Italia-Sardinia)

1. Yohan Rossel (FRA), (Citroën C3 Rally2), 65 poeng

2. Oliver Solberg (SWE), Škoda Fabia RS Rally2, 64 poeng

3. Gus Greensmith (GBR), Škoda Fabia RS Rally2, 62 poeng

Samlet klassifisering WRC2/lag (før Rally Italia-Sardinia)

1. Toksport WRT (Škoda), 80 poeng

2. M-Sport Ford World Rally Team, 76 poeng

3. Toksport WRT 2 (Škoda), 65 poeng

FIA verdensmesterskap i rally 2023

Monte Carlo Rally 19-22 januar

Rally Sweden 9-12 februar

Rally Mexico 16.-19. mars

Rally Kroatia 20.-23. april

Rally Portugal 11-14 mai

Italia-Sardinia Rally 1-4 juni

Safari Rally Kenya 22.-25. juni

Rally Estland 20-23 juli

Rally Finland 3-6 august

Akropolis Rally Hellas 7.-10. september

Rally de Chile 28. september – 1. oktober

Central Europe Rally 26.-29. oktober

Rally of Japan 16.-19. november

Pressekontakt:

Andreas Leue Konsulent Tradisjon og prosjekter Telefon +49 6150 133-126 E-post: andreas.leue@skoda-auto.de

Ulrich Bethscheider-Kieser Leder for produkt- og merkekommunikasjon Telefon +49 6150 133 121 E-post: ulrich.bethscheider-kieser@skoda-auto.de

Originalt innhold fra: Skoda Auto Deutschland GmbH, overført av news aktuell

Presseroms presseportal: nyheter oppdatert GmbH

Related Videos

Leave a Comment