Home » Padelstjernen på synske på banen: «Mye hat oppstår»

Padelstjernen på synske på banen: «Mye hat oppstår»

by Liv Ullmann

World Padel Tour (WPT) starter onsdag på arenaen i Malmö. Turneringen skulle vært spilt i fjor, men ble avlyst på grunn av korona-pandemien. Nå forventer arrangøren at tribunen er full.

Helsingborg-boeren Simon Vasquez, sammen med svenske spanjolen Cayetano Rocafort, oppnådde stor suksess på den svenske touren i løpet av året og ble derfor tildelt et wild card for konkurransen.

Dette vil være andre gang Simon Vasquez spiller en stor turnering i WPT. Debuten fant sted i Båstad 2019.

– Da kom jeg inn på ideen om at «nå blir jeg ikke kvitt meg selv». Denne gangen tror jeg at jeg vinner. Oddsen er kanskje ikke på min side, men jeg kan definitivt bjeffe, sier Simon Vasquez.

Simon Vasquez debuterte på verdensturneen i padel 2019.

Foto: Anders Malmberg

Han har det beste i karrieren sesongen bak seg og slo topp 30-spillerne Miguel Yanguas og Ivan Ramirez i Stockholm denne våren. Da vi møter ham, tok han akkurat telefonen med en potensiell sponsor.

– Det var et ganske travelt år hvor jeg vokste opp mer enn noen gang. Så fant jeg en utmerket trener i Barcelona som jeg liker, Marcela Ferrari. Han kommer til Malmö for å trene meg og «Caye».

Marcela Ferrari er et respektert navn i padelkretser. Han trente blant annet Fernando «Bela» Belasteguin, verdens nummer én i seksten år.

– Akkurat nå forhandler en sponsor med henne i Barcelona for å finne en løsning på hvordan vi skal jobbe det neste året. Tanken er at jeg skal tilbringe mer tid med henne i Barcelona.

Ellers eksisterer den beste sparring i Madrid, hvor mange andre svensker har valgt å satse. Men Simon Vasquez setter pris på andre ting.

– Jeg har aldri funnet en trener som virkelig bryr seg om meg. Marcela er mye mer enn noen andre jeg har hatt, sier hun om valget.

– Jeg trenger en trener som jobber med skuddene mine, taktikken og hvordan jeg kan vinne kamper som jeg aldri har vunnet før. Jeg får det fra henne fordi hun er 110 prosent der.

Målet er å bli en stor turneringsspiller i World Padel Tour Akkurat nå er Simon Vasquez rangert som nummer 136 i verden og må trolig være rundt 44 år gammel. En avgjørende faktor for å komme dit er å finne en partner å leke med regelmessig.

– Det er en veldig vanskelig plate. Jeg har testet flere spillere i år, men har egentlig ikke funnet en drømmepartner. Jeg ser etter noen som har de samme ambisjonene, den samme lidenskapen og noen som bruker mye tid. Jeg lever for padlen.

Faktisk er Simon Vasquez megler i eiendomsmeglerfirmaet Östermalm, men for tre år siden tok han permisjon for å forfølge drømmen. Anledningen ble godt belønnet både med tanke på resultater og økonomi, noe bilen utenfor padlerommet, med navnet til Simon Vasquez på, vitner om.

– Padlen vokser og det kommer mer penger. Både sponsorpenger og pengepremier. Jeg ser at gapet mellom tennis og padle minker, men vi er fortsatt et stykke unna pengepremiene som tennis har, sier han.

– Jeg vil anslå en fulltidsinvestering i padle til en halv million i året. Men hvis dere er der vi er i dag, jeg, Daniel Windahl, Calle Knutsson og Amanda Girdo, kan dere sikkert få sponsorer som hjelper til med så mye mer. Det er flere av meg som går mer på dette. Jeg har mer penger på kontoen min nå enn jeg hadde da jeg begynte med padlen.

Resultatene er imidlertid nødvendige for å opprettholde posisjonen. Og konkurransen i Spania, hvor de fleste konkurransene spilles, er tøff.

– Forskjellen fra Sverige er at de konkurrerer for livet i Spania. Det er flere psykopater, sterkere og de kjemper til fjaset.

– Først følte jeg meg usikker når jeg konkurrerte i WPT, jeg skjønte ikke hva greia var. Hvorfor alle skal skrike så mye i spill, bli så stemplet og prøve å psyke.

– Det skjer så mange ting utenom padlen og under lekene oppstår det mye hat. Men så har de det alle ganske enkelt og dropper det etterpå.

Hva ser du foran deg på arenaen i Malmö?

– Jeg håper vi kan bjeffe. Det skal være utsolgt, så jeg ser foran meg at det er fullt av svensker som heier på oss.

I tillegg til Simon Vasquez og Cayetano Rocafort, fikk Daniel Windahl et wildcard for turneringen sammen med Martin Andornino.

Related Videos

Leave a Comment