Home » Også KD-politiker Päivi Räsänen ble frifunnet av lagmannsretten

Også KD-politiker Päivi Räsänen ble frifunnet av lagmannsretten

by Liv Ullmann

Aktoratet, i et forsøk på å få den bibeltroende finske parlamentsmedlem Päivi Räsänen (KD) dømt for hets mot en etnisk gruppe, brakte saken inn for to domstoler. Begge domstolene har nå konkludert med at Räsänens påstander om bibelsynet på ekteskapet ikke er straffbare, men aktor vil gjerne be om tillatelse til å anke.

– Jeg er veldig takknemlig mot Gud, sier Päivi angående avløsningen.

Nyheter

· Publisert 14. november 2023 kl. 16.00

Det var en glad og lettet Päivi Räsänen som møtte media tirsdag morgen for å snakke om frifinnelsen ved Helsingfors lagmannsrett.

– Jeg er virkelig veldig lettet, glad og takknemlig overfor Gud, min advokat, teamet og alle som støttet meg, sier KD-politikeren.

Anklagen inkluderte annet enn Räsänen skrev «Hvis vår forståelse, som er basert på en generell rettferdighetssans, ikke ble forvrengt av synd, kunne vi naturligvis innse at homofili er unaturlig, selv om vi ikke engang hadde hørt om Bibelen» og at «Som er grunnlaget for Kirkens lære, Bibelen, sammen med opphøyelsen av synd og skam som en kilde til stolthet (stolthet).»

– Under rettssaken trodde jeg ikke et sekund på at jeg gjennom det jeg skrev eller sa var skyldig i noe ulovlig. Jeg håper at denne dommen blir en presedens, slik at andre slipper å utsettes for de samme prøvelsene som meg, sier han etter frifinnelsen.

Saken involverte kriminelle mistenkte mot Päivi Räsänen personlig, men understreker at rettens avgjørelse er viktig for alle som vil forsvare troen på Bibelens budskap.

– Det er ikke bare mine meninger, men tusener og tusenvis av kristne som har rett til å snakke om sin tro, sa Räsänen på pressekonferansen.

Kongressmedlem KD sier sitt være forberedt på at påtalemyndigheten, som ba om dagmulkt, kan ta saken til høyeste nasjonale nivå. Tirsdag ettermiddag fikk Världen i dag nyheten om at statsadvokaten ønsker å be om tillatelse til å anke til Høyesterett.

– Hvis dette skulle skje, er jeg klar til å forsvare ytringsfriheten for Høyesterett og om nødvendig også for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, sier Päivi Räsänen.

Biskop Juhana Pohjola, anklaget for å ha publisert Päivi Räsänens skrifter om homoseksuelle og likekjønnede forhold, ble også frifunnet for kriminelle anklager. Før behandlingen i lagmannsretten annonserte den kristne TV-kanalen Himlen TV7 bønn og faste for Räsänen og Pohjola, som Världen skrev om i dag.

Dette er ikke bare mine meninger, men tusener på tusener av kristne som har rett til å snakke om sin tro.

Päivi Räsänen

Related Videos

Leave a Comment