Home » Kampdommere: Mic’d Up – Anthony Gordons mål og Cristian Romeros røde kort diskutert av PGMOL-sjef Howard Webb | Fotballnyheter

Kampdommere: Mic’d Up – Anthony Gordons mål og Cristian Romeros røde kort diskutert av PGMOL-sjef Howard Webb | Fotballnyheter

by Roald Amundsen

I siste episode av Kampledere: mikedPGMOL-sjef Howard Webb forklarer hvorfor Anthony Gordons mål for Newcastle mot Arsenal overlevde flere VAR-kontroller og analyserer Cristian Romeros røde kort i den frenetiske kampen mellom Spurs og Chelsea.

Episodene analysert…

  • Anthony Gordons vinnermål for Newcastle mot Arsenal.
  • Newcastle-straff mot Wolves på grunn av Hee-chan Hwangs utfordring på Fabian Schar.
  • Cristian Romero direkte rød for en takling på Enzo Fernandez etter VAR-gjennomgangen.
  • Scott McTominays mål mot Fulham ble nektet for offside av Harry Maguire.

I sin helhet: Webbs analyse av Gordons mål for Newcastle vs Arsenal

Hør hele den fire minutter lange VAR-gjennomgangen av Anthony Gordons kontroversielle mål for Newcastle mot Arsenal og PGMOL-sjef Howard Webb diskutere måltildelingsprosessen

Anthony Gordons mål overlever flere VAR-kontroller og blir tildelt i Newcastles favør mot Arsenal.

Michael Owen: Hva synes du om denne situasjonen?

Howard Webb: Dette var et flott øyeblikk, en uvanlig situasjon med tre aspekter for VAR for å sjekke om målavgjørelsen på banen skulle omgjøres.

Vi ser ballen komme veldig nærme målstreken, ikke glem at vi har en assistentdommer som var rett i køen. Ballen har ikke mye fart når den går mot mållinjen, så den ser rett ned på mållinjen, bedre enn noen av våre kameraer.

Vi vet at ballen er buet, så den kan henge over streken, og vi trenger bevis på at den er ute. Ballen kommer og Joelinton utfordrer Gabriel. Det kan være en foul, det kan være en foul. VAR bestemmer at bevisene fra opptakene ikke er klare nok til å komme inn for en gjennomgang for en åpenbar feil. Meningene om fakta er delte etter mye analyse fordi situasjonen antyder at ikke-intervensjon var riktig på grunn av slik subjektivitet.

Og så er en av de uvanlige situasjonene der ballen passerer mellom to spillere og prøver å identifisere nøyaktig når ballen forlater Joelinton, virkelig vanskelig å fastsette. Så, nok en gang, ingen avgjørende bevis på at Gordon var offside da ballen sist ble berørt ham. VAR undersøkte situasjonen nøye og fant ingen klare bevis for å gripe inn for å snu målet. I virkeligheten var prosedyren riktig.

Michael Owen: Hva synes du om taklingene til Bruno Guimaraes og Kai Havertz?

Howard Webb: En ganske utfordrende kamp, ​​det skjer mye i denne viktige kampen. Et par situasjoner som vi i dagens kalde lys og analysen vi går gjennom fremover ville ventet røde kort i begge situasjonene.

Les offiserens fullstendige lydutskrift av denne hendelsen

I sin helhet: Webbs analyse av Newcastles straffe mot Wolves for Hwangs utfordring på Schar

Howard Webb slutter seg til dommerne: Mic’d Up for å forklare hvorfor PGMOL mener VAR bommet på Hee-Chan Hwangs straff og beskriver hva som anses som en «klar og åpenbar feil»

VAR grep ikke inn da dommeren på banen tildelte Newcastle en straffe for en tvilsom utfordring av Hee-Chan Hwang på Fabian Schar.

Michael Owen: Dette antas å ha vært en feil. Hvordan skjedde det?

Howard Webb: Vi sa fra begynnelsen at VAR ikke skulle avgjøre kampen på nytt. Den bør reservere situasjoner der det har vært en åpenbar feil på banen og VAR går inn for å rette opp.

VAR leter etter bevis på den åpenbare feilen og veier opp de forskjellige hensynene. For eksempel, spilte forsvareren ballen? Er det kontakt mellom spillerne?

I denne situasjonen ser vi at Hwang faktisk ikke spiller ballen, ballen sendes til ham av Schar og så er det kontakt mellom de to. Men det dommeren så i sanntid var at Hwang tok benet opp, og fikk kontakt med Schar.

Nå når vi kan se reprisen, kan vi se at Hwang faktisk trekker svingen litt tilbake og stopper ham fra å gå rett og Schar bare tar med foten inn og det er kontakt. Vi mener dette er en situasjon som grenser til terskelen til en klar og åpenbar feil, selv om det er kontakt og selv om ballen ikke spilles av Hwang.

Vi ber VAR ta en titt på disse instruksjonene, se hvor vurderingene faller og hvis de ikke liker avgjørelsen på banen spør dommeren hva de så og om det er vesentlig forskjellig fra det som vises på videoen, så anbefale en anmeldelse slik at dommeren kan gå til skjermen og se den selv igjen.

Utgangspunktet er der VAR mener det er en åpenbar feil. I denne situasjonen kom ikke VAR, og etter vår mening burde den ha gjort det.

Michael Owen: Forstyrrer den høye baren vi ofte refererer til beslutningstaking?

Howard Webb: Vi mener at det høye intervensjonsnivået vi bruker, som også brukes av UEFA, er bra for konsistensen. Det er mange subjektive situasjoner i spillet vårt som deler meninger. Vi vil ikke ha for mye interferens, vi har sett negative kommentarer om overdreven interferens fra VAR, så reserver dette for klare situasjoner, vi mener det tjener spillet bedre. Å gjenkjenne de klare situasjonene er viktig, det er der vi legger mye tid og krefter på trening. Denne situasjonen når terskelen, og dette er rådet vi har gitt til våre VARs fremover.

Les offiserens fullstendige lydutskrift av denne hendelsen

I sin helhet: Webbs analyse av Jacksons offside, Romeros røde kort for Enzos takling

PGMOL-sjef Howard Webb forklarer hvorfor Tottenhams Cristian Romero ble utvist etter å ha gitt bort en straffe til Chelsea, med henvisning til at bruken av VAR var «utmerket» i hendelsen da taklingen truet sikkerheten til en motstander

VAR må tyde om Chelsea-spissen Nicolas Jackson er i offsideposisjon når han forfalsker Moises Caicedos vellykkede skudd på mål, før han tar stilling til Cristian Romeros utfordring inne i området på Enzo Fernandez.

Michael Owen: En annen komplisert en: fornøyd med avgjørelsen som ble tatt?

Howard Webb: For en fantastisk kamp det var. Så intenst. Et flott show for Premier League. Jeg synes dommerne gjorde det veldig bra på banen og i VAR-navet.

Vi har sett situasjoner hvor en straffe har vært bommet på banen, men disse er ikke alltid lette å få øye på i full fart. Jeg vet at sjekken tok litt tid, men VAR måtte følge den prosessen flittig for å etablere offside – som var oppfordringen på banen – og så måtte vi se på forrige pasning med Romero som kom inn på Enzo. Utmerket prosess.

Michael Owen: Det er tydelig at Romero mottar ballen – forklar hvorfor det er en straffe?

Howard Webb: Bare å spille ballen lar deg ikke fortsette på denne måten. Vi ser ikke så mye kontakt som dette, og det er en grunn til at spillere vanligvis passer på når de spiller ballen for å forhindre at dette skjer. Dette setter tydeligvis Enzos sikkerhet i fare, med overdreven kraft, og når vi ser at i full fart og sakte film er det rødt kort – et godt inngrep.

Les offiserens fullstendige lydutskrift av denne hendelsen

I sin helhet: Webbs analyse av McTominays mål mot Fulham utelukket Maguires offside

PGMOL-sjef Howard Webb snakker om kampledere: Mic’d Up og forklarer hvorfor Harry Maguires mål mot Fulham ble nektet for offside ved bruk av pitchside-monitoren

Scott McTominays mål blir tildelt på banen for Manchester United, men Harry Maguire er offside og dømte en forstyrrelse av spillet.

Michael Owen: Hvorfor henvender dommere seg bare til monitoren for visse offside-avgjørelser?

Howard Webb: Bare det å være i offside-posisjon er i seg selv ikke en forbrytelse. Alt avhenger av hva du gjør når du er i den posisjonen.

Hvis du berører ballen som angriper i offsideposisjon eller spiller ballen, begår du en forstyrrelse av spilleforseelsen. Dette er et faktum, og når dette skjer, trenger ikke dommeren å gå til skjermen.

Men du kan også begå et brudd uten å berøre ballen som angriper i offsideposisjon. Alt avhenger av hva du gjør i den posisjonen, og det krever dommernes dømmekraft. Det kommer an på om du forstyrrer en motstander.

Det vi ser Harry Maguire gjøre her er å forsøke å spille en ball som er nær ham, han utfordrer en motstander om ballen og gjør et åpenbart trekk ved å bevege seg mot den forsvareren Rodrigo Muniz som påvirker hans evne til å spille ballen.

Tar du Maguire ut av den situasjonen, har Muniz muligheten til å klarere ballen før den kommer til Garnacho. Men du trenger dømmekraft fra dommerne, så VAR vil be dommeren gå til skjermen for å gjøre det subjektivt akkurat som dommeren gjør i alle andre subjektive områder av spillet.

God intervensjon og korrekt dommeren sendes til skjermen.

Michael Owen: Hvor komfortabel var du med VAR-assistenten i den situasjonen?

Howard Webb: Sian Massey-Ellis var utmerket. Hun rapporterte til VAR Jarred Gillett at Maguire, etter hennes mening, hadde forstyrret Muniz. De jobbet som et team. Vi ba dem gjøre det. Vi utdanner dem til å jobbe sammen, til å dele meninger. Vi har lært av siste situasjoner hvor dette kanskje ikke alltid har skjedd, og dette var et virkelig godt eksempel på godt arbeid fra AVAR.

Michael Owen: En frustrasjon for fansen er tiden det tar å ta disse offside-avgjørelsene. Hvor er vi med halvautomatisk offside?

Howard Webb: Jeg forstår den frustrasjonen. Selvfølgelig, hvis det er en veldig nær samtale, kan det ta litt tid å bruke teknologi for å finne det riktige svaret. Vi er åpne for all teknologi som gjør oss mer presise og mer effektive. Vi tester litt bak kulissene. Vi får se hvordan det går. Vi holder øye med de andre konkurransene og vil ta en avgjørelse når det gjelder den beste måten å gå videre på.

Les offiserens fullstendige lydutskrift av denne hendelsen

Se kampdommere: Mic’d Up på Sky Sports og hold deg oppdatert på SkySports.com, Sky Sports-appen og Sky Sports sosiale kanaler.

Related Videos

Leave a Comment