Home » Norsk ferge truet med konkurs – alle reiser kansellert

Norsk ferge truet med konkurs – alle reiser kansellert

by Ashley Olsen

Rederiet Holland Norway Lines er på randen av konkurs. Alle avganger fra «Romantika» er kansellert og billettsalget er stoppet.Økonomiske tap ved inngangen til året

Fergeselskapet Holland Norway Lines ba onsdag retten om betalingsstans og står trolig i fare for konkurs. Som selskapet annonserte, er forretningsdriften under press. Årsaken til dette er de økonomiske tapene som oppsto ved inngangen til året på grunn av innstilte avganger i Eemshaven. Selskapet har foreløpig kansellert alle fergeavganger og billettsalget er stoppet.

I mellomtiden var «Romantika» i Cuxhaven

Rederiet Holland Norway Lines skulle forlate den nederlandske havnen Eemshaven med «Romantika». Fartøyet måtte imidlertid flytte tidligere i år da den tilgjengelige plassen var nødvendig for offshoreindustrien. «Romantika» ankom Cuxhaven i midten av april. Det har gått fra Emden siden 1. juni, og reiser til Kristiansand i Sør-Norge forventes å tilbys tre ganger i uken frem til 2024.

Gjestene må selv avtale ankomst

Etter tre måneder er det over for nå. Alle ansatte i Groningen, Kristiansand, Norge og om bord på cruisefergen «Romantika» er i dag informert om midlertidig stans av fergeforbindelsen. En tur til Kristiansand er ikke lenger planlagt. Kunder som allerede har bestilt en reise til Norge må selv arrangere sin reise. Som HNL annonserte, har nesten 400 000 passasjerer reist med cruisefergen «Romantika» siden lanseringen våren 2022. Selskapet, basert i Groningen, har rundt 400 ansatte.

Related Videos

Leave a Comment