Home » Norge vant stafetten desidert – Sverige nummer to

Norge vant stafetten desidert – Sverige nummer to

by Russell Crowe

Det var ikke mye å gjøre i dag for den sterke norske stafetten. Etter at Therese Johaug stakk av på returen og ga nordmennene en fordel, tok de andre lagene aldri igjen. Heidi Weng, som kom i mål for Norge, endte opp som toppvinner. Sverige ble nummer to etter en god siste etappe av Ebba Andersson.

– Det var et godt stykke for meg. Det var en takknemlig situasjon da Lovisa sendte meg med Krista (Pärmäkoski) for hånden. Jeg kunne bare nå henne og da bestemte jeg meg for at jeg ville prøve å gå, og jeg lyktes. Jeg er fornøyd med dagens innsats, sier Ebba Andersson etter løpet.

Johaug trakk seg

Stafetten fikk en god start for Sverige da Charlotte Kalla ledet første etappe og med flott gli så hun kunne passere Finland, som hoppet like før første bytte.

Kalla gikk som nummer to til Emma Ribom. Den andre strekningen var tøff, Therese Johaug ble nummer tre, men tok umiddelbart stafettpinnen. Emma Ribom tapte og leverte på fire til 26 sekunder bak Norge.

Ebba Andersson krympet seg

Finnene har vært nummer to lenge, om enn langt fra Norge. Ved siste bytte var Finland 52 sekunder bak Norge, etter en meget sterk innsats av unge Helene Marie Fossesholm. Etter den tredje etappen til rookie Lovisa Modig ble Sverige nummer tre, ett minutt bak Norge.

Ebba Andersson avsluttet for Sverige og nådde Finland og ledet umiddelbart hele angrepet. Med en drøy kilometer til mål passerte Sverige Finland med over ti sekunder og Russland 40 sekunder.

Finland ble nummer tre 59,5 sekunder bak Norge.

KLIPP: Ebba Andersson etter stafetten

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke nettleseravspilling. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Ebba Andersson om suksessplanen

Related Videos

Leave a Comment