Home » COP26: Greta Thunberg overfalt da hun ankommer Glasgow i forkant av klimatoppmøtet | Klimanyheter

COP26: Greta Thunberg overfalt da hun ankommer Glasgow i forkant av klimatoppmøtet | Klimanyheter

by Russell Crowe

Greta Thunberg ankom Glasgow i forkant av COP26-toppmøtet, hvor verdens ledere skal diskutere hvordan de skal takle klimakrisen.

De 18 år gammel svensk ga tommelen opp for kameraene da han passerte Glasgow sentralstasjon lørdag kveld etter å ha reist med tog fra London Euston.

Det kommer etter at Thunberg avslørte at hun ikke var «offisielt» invitert til toppmøte.

Bilde:
Den svenske aktivisten ble omringet av politi og andre aktivister ved ankomst til Glasgow

Til tross for at hun var omringet av politi og andre miljøaktivister etter å ha forlatt toget, så hun ut til å være i veldig godt humør.

Den internasjonale konferansen starter offisielt på søndag, med et toppmøte med 120 dignitærer og statsoverhoder som starter dagen etter.

Fru Thunbergs ankomst til Glasgow kommer etter å ha deltatt i en Fredag ​​demonstrasjon foran en bank i London.

Greta Thunberg ankommer Glasgow i forkant av COP26-toppmøtet
Bilde:
Thunberg anklaget den britiske regjeringen for å være «dårlig for klimaet»

Hun ble mobbet av andre aktivister under protesten utenfor Standard Chartered-hovedkvarteret, mens tusenvis av mennesker deltok på Day of Action-protestene i 26 land mot finansiering av fossile brenselprosjekter.

Tidligere denne uken anklaget Thunberg Britisk regjering skal være «klimadårlig».

Han sa at Storbritannia, som mange andre land, er engasjert i det han kalte «kreativt karbonregnskap», der utslipp fra eksportert fossilt brensel eller internasjonal skipsfart og luftfart foreløpig ikke telles.

Klimaaktivisten Greta Thunberg deltar i en protest i forkant av FNs klimakonferanse, i London, Storbritannia, 29. oktober 2021. REUTERS / Tom Nicholson
Bilde:
Thunberg deltok i en protest i London i forkant av FNs klimakonferanse

«Jeg synes det er veldig rart at de er som, det er de vi burde se så langt, men de er objektivt sett en av de største skurkene i klimaet, noe jeg synes er veldig merkelig,» sa Thunberg til Sky News.

Men en talsmann for regjeringen sa: «Ettersom Storbritannia har kuttet utslippene raskere enn noen annen storøkonomi de siste tre tiårene, og vi er det første landet som lovfester for å nå netto null innen 2050, holder vi fast ved påstanden vår om at vi leder vei i kampen mot klimaendringer».

Abonner på ClimateCast på Spotify, Apple podcast, eller høyttaler

Thunberg forventes å delta i andre demonstrasjoner av klimaendringer under det to uker lange toppmøtet i Glasgow og forventes å tale under en protest som arrangeres lørdag med COP26-koalisjonen.

Til tross for at hun er en av de mest fremtredende klimaaktivistene i verden, sa Thunberg tidligere at hun ikke hadde mottatt en offisiell invitasjon til nøkkeltoppmøtet.

COP26: Greta Thunberg ankommer Glasgow
Bilde:
Greta Thunberg gir tommelen opp etter ankomst til Skottland

I et forhåndsvisningsklipp der hun snakket med BBCs Andrew Marr, ble hun spurt om hun hadde blitt spurt om å bli med.

«Jeg vet ikke. Det er ikke veldig klart. Ikke offisielt,» sa han.

Han la til: «Jeg tror mange kan være redde for at hvis de inviterer for mange unge radikale, kan det få dem til å se dårlige ut.»

Related Videos

Leave a Comment