Home » Norge opphever også de fleste begrensningene på kronen

Norge opphever også de fleste begrensningene på kronen

by Russell Crowe

Avtroppende statsminister Erna Solberg kunngjorde fredag ​​på en pressekonferanse i Oslo.

Blant annet vil en meters avstandsregelen ikke lenger gjelde i fremtiden og restriksjoner på deltakere på arrangementer og arenaer vil ikke lenger gjelde. Det eneste som gjenstår er plikten til å gå i isolasjon i tilfelle korona sykdom. Inngangsbegrensninger vil også gradvis oppheves.

Nesten 84% fullstendig vaksinert

«Nå er tiden kommet. Nå skal vi tilbake til en normal hverdag,» sa Solberg etter mer enn halvannet år med restriksjonene. Antall infeksjoner falt, det samme gjorde sykehusinnleggelser for kronede pasienter. Pandemien er imidlertid ikke over. Det er derfor viktig at folk vaksineres mot korona. I følge National Health Institute FHI er nesten 84 prosent av alle voksne i landet på 5,4 millioner mennesker fullstendig vaksinert.

I en europeisk sammenligning forvitret Norge pandemien relativt godt. Solbergs regjering reagerte tidlig og strengt på kronkrisen våren 2020. Høyre ble imidlertid avsatt ved stortingsvalget for halvannen uke siden. Hans etterfølger vil mest sannsynlig være sosialdemokraten Jonas Gahr Store, utforskende samtaler med mulige koalisjonspartnere pågår for tiden.

Related Videos

Leave a Comment