Home » Norge åpner igjen: fjerner adgangskarantenekravet for Värmland

Norge åpner igjen: fjerner adgangskarantenekravet for Värmland

by Russell Crowe

Den norske regjeringen beskriver åpningsplanen som «Normal hverdag med økt forberedelse». Planen ble presentert under en pressekonferanse om koronasituasjonen på fredag.

– De aller fleste kommuner føler at de har kontroll over situasjonen, forklarer Solberg, som under pressekonferansen takket hele landet for innsatsen som ble gjort under pandemien.

Landformene inkluderer kravet om en avstand på én meter fra andre mennesker. Målerregelen har eksistert i Norge siden 12. mars i fjor.

Den generelle internasjonale reiseveiledningen opphører også, men først når den utløper 1. oktober, ifølge TT.

Västra Götaland og Värmland verdsettes ulikt

Ifølge Norwegian Folkehelseinstituttet Värmland beskrives i dag som oransje. Når Norge åpner lørdag, vil uvaksinerte personer som kommer inn i landet fra Värmland omgå innreisekarantene.

Men regionen Stockholm, Östergötland, Skåne, Gotland og Västra Götaland er fortsatt markert med rødt på det norske koronakortet, selv etter klokken 16 på lørdag. Det betyr likevel at uvaksinerte personer som reiser derfra og til Norge fortsatt skal ha ti dagers karantene.

Det oppdaterte koronakortet kan bli oppdatert i løpet av helgen og kan innebære ytterligere endringer fra mandag 27. september.

I følge VG Allerede før pressekonferansen hadde den norske regjeringen bekreftet at kravet om karantenehoteller fjernes og at stengte grenseoverganger gjenåpnes når grensekommuner kan tilby tester til reisende.

Helsemyndighetene har også tidligere anbefalt at karantenekravet for barn fjernes.

Related Videos

Leave a Comment