Home » Manuelle girkasser blir stadig mer populære – i USA

Manuelle girkasser blir stadig mer populære – i USA

by Liv Ullmann

Du tror kanskje at i automatgirets lovede land, USA, har den manuelle girkassen lenge vært utryddet. For et par år siden virket det slik også, i 2021 var bare 0,9 % av alle bilene som ble solgt i USA utstyrt med en konvensjonell girspak og clutchpedal.

Men så skjedde det noe. Andelen begynte å stige igjen i fjor, og så langt i år har 1,7 % av alle solgte biler i USA hatt manuell girkasse, nesten en dobling fra lavvannsmerket i 2021. Motor1.com og viser til data fra analyseselskapet JD Power.

Årsaken bør ikke først og fremst være reduksjon av kostnader forbundet med enkel innflytelse, men snarere et spørsmål om sentiment. En manuell girkasse forbedrer kjøreopplevelsen og gir sjåføren mer kontroll over kjøretøyet sitt, sa Ivan Drury fra Edmunds.com til Edmunds.com.

Det kan også være andre grunner til å velge en bil med manuelt gir. Mark Collier, regiondirektør for CarMax, sier at noen foreldre ser på manuell girkasse som en måte å motvirke barna sine fra å sende tekstmeldinger mens de kjører, siden de krever bruk av begge hender.

Likevel er det fortsatt en overvekt mot de sportsligere bilene som utgjør de som selges med manuell girkasse i USA, med de tre beste er Honda Civic, Ford Mustang og Subaru WRX.

Related Videos

Leave a Comment