Home » Novo Nordisk deler sterkere aksjer: Wegovy vekttapsinjeksjon betydelig billigere i Tyskland enn i USA

Novo Nordisk deler sterkere aksjer: Wegovy vekttapsinjeksjon betydelig billigere i Tyskland enn i USA

by Ashley Olsen

Novo Nordisks oppsiktsvekkende Wegovy vekttap-injeksjon forventes å være tilgjengelig fra farmasøytiske grossister i Tyskland fra neste uke.

Apoteker kan da bestille stoffet der, «vi antar at Wegovy vil være tilgjengelig på apotek fra slutten av juli,» sa en talskvinne for farmasøytisk selskapet fredag. Den offentlige apotekprisen for startdosen for de første fire ukene av behandlingen er 171,92 euro. For den høyeste vedlikeholdsdosen på 2,4 mg, injisert en gang i uken, er den offentlige prisen for fire uker 301,91 euro; den daglige kostnaden er 10,78 euro. Terapien skal derfor koste i underkant av 328 euro per måned.

Prisen er betydelig lavere enn i USA, hvor Wegovy har en listepris på 1350 dollar per måned for høyeste dose. Dette gjør Wegovy rimeligere her i landet for lovpålagte helseforsikringspasienter som må betale for stoffet av egen lomme. I Tyskland er medisiner som brukes til å regulere vekten utelukket fra refusjon av obligatoriske helseforsikringskasser. Ifølge Novo Nordisk vil leger fra 17. juli kunne foreskrive stoffet i henhold til indikasjonen til overvektige pasienter. I Europa er Wegovy foreløpig kun tilgjengelig i Danmark og Norge. Ifølge Novo Nordisk er apotekprisen i Danmark for vedlikeholdsdosen 2 370,60 danske kroner (tilsvarer 318 euro) for fire uker og i Norge 2 775,30 norske kroner (ca. 248 euro).

Hypen rundt injeksjonen, kjendiser som sjefen til Tesla Elon Musk og reality-TV-stjernen Kim Kardashian skal ha hjulpet henne med å gå ned i vekt. I USA har den danske produsenten Novo Nordisk allerede måttet begrense tilgangen til stoffet til nye pasienter da det står overfor flaskehalser på grunn av enorm etterspørsel.

Foreningen av private helseforsikringer forklarte at dersom legen foreskriver Wegovy for en indikasjon, vil det bli refundert av de private helsekassene – forutsatt at det ikke er noen prisunntak. Listeprisen valgt av produsenten betales. I EU er Wegovy godkjent for voksne som er overvektige og har en kroppsmasseindeks på 30 eller mer eller overvektige og har en BMI på 27 eller mer og som har minst én vektrelatert komorbiditet. Den er også godkjent for bruk hos overvektige ungdommer fra tolv år og over som veier minst 60 kilo. Novo Nordisk forventer stor etterspørsel med begrenset tilbud og har oppfordret leger til å «forskrive stoffet ansvarlig».

Nestleder for avdelingen for fedme og metabolsk kirurgi ved Universitetet i Freiburg, Jodok Fink, sa at han antok at pasientene hans ville være villige til å betale for stoffet fra egen lomme. «Flere og flere av pasientene mine spør meg om Wegovy,» sa han til Reuters. Han og mange bariatriske kirurger i Tyskland anser ikke Wegovy som en erstatning for kirurgi hos sykelig overvektige personer med en BMI på 50 eller mer. Men stoffet kan tjene som en «co-behandling» sammen med kirurgi for disse pasientene og de med lavere BMI.

Novo Nordisk-aksjen steg midlertidig 1,68 prosent til 1.063,4 kroner på NASDAQ Nordic i København.

Frankfurt (Reuters)

Leveraged produkter valgt på Novo Nordisk

Med knockouts kan spekulative investorer delta uforholdsmessig i prisbevegelser. Bare velg den spaken du ønsker, så viser vi deg de riktige åpne produktene på Novo Nordisk

Annonse

Related Videos

Leave a Comment