Home » Logistikkere skriver brennende brev før valget

Logistikkere skriver brennende brev før valget

by Siv Jensen

I forkant av parlamentsvalget i midten av oktober har den polske transportindustrien sendt ut en dramatisk appell til alle parlamentsmedlemmer og kandidater på partilister. All-Polish Association of Road Transport Employers (OZPTD) advarer i et brev publisert i dag at sektoren – frem til i dag en av drivkreftene i den polske økonomien med over tre millioner mennesker som jobber direkte eller indirekte i sektoren – har blitt presset mot Hvis det ikke blir noen snuoperasjon, kan krisen snart befinne seg på randen.

«De siste tiårene har transportnæringen vært en av få som har taklet alle utfordringene fra ytre påvirkninger, men også nasjonalt og europeisk byråkrati, uten statlig hjelp», heter det i brevet. «Dessverre har stadig økende markedsregulering, mangel på transparent dialog og den hyppige tausheten til tusenvis av bedriftsstemmer ført til en krise. Uten raske og klare endringer i den juridiske situasjonen kan sektoren krympe dramatisk og til og med være på randen av utryddelse, fortsetter han.

EUs utsendelseslover er den største tornen i øyet på meg

OZPTD ser på noen bestemmelser i EUs mobilitetspakke som et av hovedproblemene og krever en reforhandling. Foreningen befatter seg åpenbart fremfor alt med regulering av utstasjonering. Lastebilsjåfører ansatt i Polen kan dra nytte av hvileperioder og minstelønnsrettigheter som gjelder i andre EU-land når de utfører bestillinger i disse landene. Ikke-EU-land som Norge har også sluttet seg til dette regelverket. Fra polske speditørers synspunkt betydde dette tap av en viktig geografisk fordel.

Et annet irriterende problem for industrien i Polen er gebyrer for tekniske inspeksjoner – mange inspeksjonsstasjoner for kjøretøy kan sammenlignes med den tyske TÜV – de er på randen av konkurs fordi, til tross for de kraftig økende kostnadene, belastes ikke høyere priser fra myndighetene. Muligheten for å pålegge takster og den utilstrekkelige kampen mot ulovlig konkurranse på gata.

Du kan lese mer om tilpasning av oppslagsreglene i Polen her.

Related Videos

Leave a Comment