Home » Løpsrapport for voksende selskaper og ny China Frog: ukens viktigste nyhet

Løpsrapport for voksende selskaper og ny China Frog: ukens viktigste nyhet

by Siv Jensen

Det signaliserer hastverket for svenske vekstselskaper og nye uroskyer fra det kinesiske eiendomsmarkedet. Du vil bli guidet gjennom ukens viktigste nyheter.

Dyr vekst

Adam Schatz, administrerende direktør i BHG.
Adam Schatz, administrerende direktør i BHG.Foto:Lars Jansson

Det fortsetter å være store bevegelser i det voksende selskapet til Stockholmsbørsen når rapportene presenteres. De fleste er nedadgående trekk, bekreftet i denne ukens rapporter. Mange av de voksende selskapene som Sdiptech, Evolution og BHG har tapt betydelig i sine relasjoner den siste tiden, til tross for generelt gode resultatøkninger. Denne uken stupte meldingsselskapet Sinch 20 prosent på rapportdagen, til tross for at driftsresultatet steg 19 prosent. Eiendomssiden Hemnet falt også innledningsvis ned i torsdagens rapport, til tross for at resultat per aksje steg 125 prosent. Kanskje tror investorer verdiene til selskaper i vekst er svært høye. Hemnet og Sinch handles for eksempel til henholdsvis p/e 58 og 43 på neste års resultatprognose.

Kinesiske hus er skumle

Annonseplakat for et av Evergrands boligprosjekter.
Annonseplakat for et av Evergrands boligprosjekter.Foto:Vincent Yu

Overskrifter på eiendomsgiganten Evergrande kan ha lurt, men skyene av uro rundt Kinas eiendomssektor har absolutt ikke forsvunnet. Forrige uke var den verste så langt for Premias ETF for kinesiske dollar-denominerte eiendomsobligasjoner, da børshandlet fond falt 10 %. Finans- og eiendomskonglomeratet Kaisa Group Holdings kunngjorde torsdag at et datterselskap har gått glipp av betalinger på innenlandske spareprodukter. Selskapets representanter sa at likviditetskrisen er uten sidestykke. Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg har renten på kinesiske obligasjoner med høy risiko steget til 22 %.

Skalering har begynt

Matkokken Jerome Powell.
Matkokken Jerome Powell.Foto:Manuel Balce Ceneta

Det store tallet under en tung sentralbankuke var at den amerikanske sentralbanken kunngjorde nøyaktig som forventet at rentekjøpene begynte å avta. Det vil skje med en hastighet på 15 milliarder dollar per måned fra og med november. Holdes denne hastigheten vil milepælen inntreffe ved årsskiftet 2022 og vil i ettertid være åpen for renteøkninger. Norges Bank har allerede satt opp renten og ventet som ventet på ukens møte. Men planen er fortsatt at neste steg skal tas i desember. Bank of England skilte seg ut for ikke å heve renten, i motsetning til signaler som har blitt sendt ut den siste tiden. Pundet tapte og kortsiktige renter falt etter den kommunikasjonssvikten.

Kjøpere i godt humør

Foto:Bo Håkansson

Oktober Purchasing Managers Index viste denne uken at svenske selskaper fra både industrien og tjenestesektoren fortsatt sliter i et godt tempo. Spesielt robustheten til industrien er imponerende gitt problemene med komponenter og logistikk. Ekstremt oppblåste delindekser for priser og leveringstider rykter imidlertid at alt ikke er fred og glede. Et annet positivt punkt var den stigende stemningen blant amerikanske kjøpere i tjenestesektoren. Dette indikerer at med lavere infeksjonstall vil tempoet i den amerikanske økonomien ta seg opp.


Related Videos

Leave a Comment