Home » Günther Jauch raser mot kandidater – «forstår mentaliteten fullt ut»

Günther Jauch raser mot kandidater – «forstår mentaliteten fullt ut»

by Liv Ullmann

«WWM»: Professor Jennifer Priewer vinner sekssifret pris.Bilde: RTL / Stefan Gregorowius

TV

Katharina Holzinger

Kim Bergmann fra Düsseldorf meldte mandag kveld at hun hadde fått en kvise siden forrige registrering. Günther Jauch svarer at dette aldri har skjedd ham i showets 24 år lange historie. Tilsynelatende var Bergmann så spent og nervøs før og under innspillingen. Hun er sjef for sosiale medier og lanserer den nye utgaven av «Hvem vil bli millionær?» med fortsettelsen av deres spillerunde – nå uten jokertegn.

Spørsmålet han nå feiler på, dreier seg om et verdenskjent sitat som feiret 60-årsjubileum 26. juni. Svaralternativene:

 • A) Ørnen har landet
 • B) Jeg er berliner
 • C) Spillene må fortsette
 • D) Vi kan gjøre det
Fare! Blackout-periode for alle medier frem til mandag 25. september 2023 kl. 23.25! Moderator G¸nther Jauch med Jennifer Priewer fra Berlin. Bruk av programmateriale er kun tillatt med referanse og ...

Kim Bergmann tør ikke satse på 32 tusen euro-spørsmålet.Bilde: RTL / Stefan Gregorowius

«Det er en antagelse,» sier Bergmann. Han tenker på Kennedy med «Berliner»-sitatet, men tør ikke gjette. Personen som følger henne ønsker å oppmuntre henne: «Kanskje jeg ville.» Det er en frem og tilbake ting. Jauch sier på et visst tidspunkt: «Jeg er ikke ansvarlig for neste kvise.» Bergmann godtar ikke formodninger, men spiller det heller trygt. Han vil gjerne bruke de 16.000 euro til å finansiere en reise. Jauch utelater ikke en siste setning om kviser: «Kvisen kan nå sakte gå tilbake.»

Watson-appen for smarttelefonen din

Liker du å lese Watson? Last ned vår nyhetsapp på smarttelefonen din nå, selvfølgelig gratis! Han er på vei hit til Apple-appen og her for Applikasjon i Play Store. Du kan lese hva som venter deg i appen vår her. Og hvis du vil ha enda mer, bli en følger nå Instagram eller følg oss videre Tikk takk

Jauch overrasker med husmorens kommentar

Deretter kommer Jennifer Priewer til stolen overfor Jauch. Den kvalifiserte læreren er mor til tre gutter og har vært husmor i 7 år. På spørsmål om hvordan det er i studio uten barna, sier hun: «Jeg føler at jeg er på ferie». Jauch begynner å fortelle: «Min mor var en husmor og fortsatt stolt av det.» Ifølge ham har tidene endret seg. Han legger til en malplassert kommentar om at han «nesten er i meg-for-sonen» – hva han enn vil uttrykke med det.

Tilbake til quizen: Priewer starter med fire wild cards. De første spørsmålene kommer lett til henne. «Jeg ler høyt når jeg ser den,» sier han som et kompliment til Questions-redaksjonen på grunn av de smarte ordspillene som vises i «Who Wants to Be a Millionaire?» er kjent, videre.

Fra 500 euro-nivået er det enda mer tid til skravling. Jauch vil vite om kvalifiserte lærere er bedre lærere. Priewer er beskjeden. I praksis når det noen ganger sine grenser. Hun er heldig med følgende to søknader – for 2000 euro og 4000 euro: Hun kjenner til maleriet «Praying Hands» av Albrecht Dürer fordi faren hennes er en billedhuggermester og ofte plasserer det som et populært motiv på gravsteiner. Priewer gjetter sprangrytter Ludger Beerbaum fordi hun vokste opp med hester.

Günther Jauch klager over den «fullstendige forståelsesmentaliteten»

Trekker den første jokeren på 8000 euro. Spørsmålet: «Hvilket av følgende bandnavn har ikke sitt eget Duden-innslag?»:

 • A) Gunslinger
 • B) Sølvmåne
 • C) scooter
 • D) kraftverk

Priewer utleder plausibelt at alle termer unntatt Silbermond også eksisterer som ikke-bandnavn. Han tør likevel ikke gjøre det uten en skøyer fra salen. Jauch benytter anledningen til å klage og forklare hvorfor det er så lenge siden det ikke har vært en millionærgevinst i historien til «Who Wants to Be a Millionaire»? han ga. «Denne altomfattende mentaliteten» er problemet – i det virkelige liv og på showet. «Du svarte i grunnen fullstendig på spørsmålet,» men Priewer tok fortsatt Jokeren. Hun ser litt flau ut og spøker: «Det var dumt, ok, fortsett.»

Hans spesialitet: å snakke mye og lage vitser. «Jeg biter meg allerede i tungen,» sier Priewer, for å uttrykke at han faktisk ønsker å ta et skritt tilbake for showet. Det fungerer ganske bra. «Som et planlagt keisersnitt,» sier Jauch i showet: «Han fortsatte å vente med ledning med mannen som satt ved siden av ham.» Neste spørsmål er hvem som er Tysklands største gassleverandør fra juni 2022. Ved hjelp av jokertegnet på 50:50 kommer den til neste vinnernivå. Svaret var Norge.

«WWM»-kandidat irettesatt

Han svarer trygt på 32 000 euro-spørsmålet uten en joker. Dette er Otto Walkes, som ga ut en musikalsk hit nummer 1 i Tyskland i samarbeid med artisten Ski Aggu. Merk deg, Jauch uttaler Ski Aggu feil: ikke som ski, men bokstavelig talt ski. På et tidspunkt skravler Priewer for mye for ham: «Ikke si noe nå,» stopper han henne.

De 64 000 euroene gjelder den siste avdøde kongen i et land. Priewer spør en mann i publikum ved hjelp av en joker. Dette er ikke så sikkert. «Ubevisst» ville svaret høres kjent ut for ham. Hun tror han er kongen av Hellas. Denne subtile begrunnelsen får deg til å lure på hvorfor han reiste seg.

Heldigvis lurer ikke underbevisstheten ham. Han er 500 euro rikere og Priewer har nå nådd vinnergrensen på 125 000 euro. Det handler om hvem som kan hjelpe deg med «rotator cuff»-problemer. Han mistenker «A) en ortopedisk kirurg» og ringer derfor pranklegen sin, en nevrolog.

Kandidaten tar imot Jauch

«Det er en stund siden vi har mottatt en,» bemerker Jauch angående den potensielle gevinsten på 500 000 euro. «Jeg har aldri gjort det,» spøker Priewer selvsikkert. Everling bekrefter ortopedens mistanker og står dermed i spørsmålet om en halv million euro.

Etter eget utsagn vil han gjerne satse på hvilket land som har mer eller mindre samme overflate som Grønland:

 • A) Australia
 • B) Saudi-Arabia
 • C) Chile
 • D) Sør-Afrika

Jauch med et skudd mot kandidaten

Priewer tør ikke svare fordi han ikke engang har en idé. Jauch er nysgjerrig og lar publikum stemme av ren interesse. Flertallet i studio ville ha gjettet Australia. Men det riktige svaret ville vært Saudi-Arabia. Priewer er fornøyd med gevinsten på 125 000 euro. Hva vil han gjøre med pengene? «Et absolutt irrasjonelt kjøp,» sier han, med henvisning til en gammel Mercedes-kabriolet. Når han forlater studioet, sier Jauch med referanse til sin forvirrende beretning: «Vi nyter stillheten et øyeblikk.»

Men ikke lenge: Jasmin Wagner fra Hamburg vinner neste runde med raske spørsmål og setter seg ned. «Jeg håpet på Blümchen,» sier Jauch, og henspiller på sangeren, hvis virkelige navn er Jasmin Wagner. De første rundene går raskt igjen. Et fotballspørsmål som trekker ut i ubehagelig lang tid blir et problem: «Hvilket jubileum feiret DFB-laget i kampen mot Ukraina 12. juni?» Jauch fortsetter å prøve å gi henne ledetråder. Til slutt velger han imidlertid riktig svar (1000 landskamper). Etter det stod Wagner uten styrke. Til 16.000 euro er det over for dem.

Fare! Blackout-periode for alle medier frem til mandag 25. september 2023 kl. 23.25! Moderator G¸nther Jauch med Jennifer Priewer fra Berlin. Bruk av programmateriale er kun tillatt med referanse og ...

Et fotballproblem setter Jasmin Wagner i vanskeligheter.Bilde: RTL / Stefan Gregorowius

Toten Hosen får neste kandidat til å svette

Jordmor Bettina Poser er den siste som kommer denne kvelden. Men spørsmålet på 64 tusen euro presser henne til det ytterste. Selv telefonskøyeren din kan ikke hjelpe deg. «Jeg skal slutte», bestemmer han. Akkurat i tide til slutten av spillerunden, høres summeren, som betyr slutten på quizkvelden. «Det var alt der,» er Jauchs konklusjon for denne uken.

Related Videos

Leave a Comment