Home » Liverpool vinner Super Cup mot Manchester City

Liverpool vinner Super Cup mot Manchester City

by Ashley Olsen

Mohamed Salah med en straffe i det 83. minutt og nysigneringen Darwin Núñez på stopptid sørget for en grei suksess i en intens kamp. Trent Alexander-Arnold ga først Liverpool ledelsen (21.), Julian Alvarez utlignet (70.).

På grunn av UEFA-EM-finalen for kvinner mellom England og Tyskland denne søndagen på Wembley Stadium i London, ble ikke FA Super Cup-kampen spilt denne gangen, men på stadion til fjorårsvinneren Leicester City.

Liverpool-laget trent av Jürgen Klopp kom bedre inn i kampen enn City-laget trent av Pep Guardiola. Salah fikk den første sjansen i det tredje minuttet med et skudd i sidenettet. Alexander-Arnold slo deretter innerstolpen med et spark fra kanten av sekstenmeteren til 1-0.

Haaland blek, Núñez merkbar

Erling Haaland, som ble signert fra Dortmund, kom ikke inn som innbytter i Manchester da City nesten ikke fant veien inn i angrepet. I det 34. minutt hadde den norske spissen to sjanser på få sekunder, som han ikke klarte å gripe.

Nysigneringen Darwin Núñez, som nettopp hadde startet som innbytter, bommet på en stor sjanse til å gjøre 2-0 for Liverpool. 22-åringen, fra Benfica, skjøt på keeper Ederson som løp ut i det 64. minutt. Alvarez utlignet litt senere, hvoretter Guardiola hentet inn den tyske landslagsspilleren Ilkay Gündogan. Men avgjørelsen ble tatt på den andre siden av Salah fra en straffe etter videobevis og Núñez (90+4) fra en heading.