Home » Liverpool slo Man City for å vinne sin første tittel for sesongen

Liverpool slo Man City for å vinne sin første tittel for sesongen

by Roald Amundsen

Jürgen Klopp og Liverpool FC har vunnet sin første tittel for sesongen. «De røde» seiret i Community Shield mot Manchester City-mesterne.

Liverpool FC har vunnet sin første tittel i den nye fotballsesongen i England. I duellen om Supercupen – det såkalte Community Shield – beseiret vinneren av FA-cupen mesterne Manchester City 3-1 (1-0) lørdag. Mohamed Salah med en straffe i det 83. minutt og nysigneringen Darwin Núñez på overtid gjorde en viss suksess i en intens kamp. Trent Alexander-Arnold ga først Liverpool ledelsen (21′), Julian Alvarez utlignet (70′).

Liverpool kommer bedre i spill

På grunn av finalen i fotball-EM for kvinner mellom England og Tyskland denne søndagen på Wembley Stadium i London, fant ikke kampen om den engelske supercupen denne gangen der, men på Leicester City stadion, som vant i fjor.

Liverpool-siden som ble trent av Jürgen Klopp, kom bedre inn på banen enn City-siden som ble trent av Pep Guardiola. Salah fikk sin første sjanse i det tredje minuttet med et skudd fra siden. Alexander-Arnold slo deretter innerstolpen med et 1-0-skudd fra kanten av feltet.

Erling Haaland, signert av Dortmund, kom ikke inn på banen i Manchester fordi City ikke fant veien til offensiven. I det 34. minutt hadde den norske målscoreren to sjanser på sekunder, som han ikke klarte å ta.

Nysigneringen Darwin Núñez, som nettopp har kommet inn som innbytter, har bommet på en stor sjanse til å score 2-0 for Liverpool. 22-åringen, opprinnelig fra Benfica, skjøt keeper Ederson som var ute i det 64. minutt. Alvarez utlignet kort tid etter, hvoretter Guardiola ledet den tyske internasjonale Ilkay Gündogan. Men avgjørelsen på den andre siden ble tatt av Salah med en straffe etter videotestene og Núñez (90 + 4) med en heading.