Home » Klimakritikk av Norge av Greta Thunberg: «Hykleri»

Klimakritikk av Norge av Greta Thunberg: «Hykleri»

by Russell Crowe

I forbindelse med de nye BBC-dokumentarene «Greta Thunberg: Et år for å forandre verden«Klimaaktivisten ble intervjuet av Norske NRK.

Greta Thunberg, 18, gir ikke mye til selvbildet om at skandinaviske land har gode venner for miljøet.

Den utpeker Norge som en stor oljeprodusent.

– De sier for eksempel at oljen brennes et annet sted. På en måte blir det som sagt veldig hyklersk, sier hun til NRK.

«Begynn å få panikk»

Ifølge Greta Thunberg begynner pressen å gjøre seg gjeldende for oljeproduserende land som Norge, Saudi-Arabia og Canada.

– Det ser ut som de begynner å få panikk og prøver å diskreditere alle som sier noe, og spre alternativ informasjon slik at de kan fortsette gruvedriften og tjene penger, sier hun til NRK.

I tillegg mener Thunberg at mange av de nye klimamålene som er lansert av store utslippsland som USA og Kina er gode, men utilstrekkelige hvis kloden skal holde seg under en temperaturøkning på 1,5 grader.

– Jeg tror flere og flere begynner å forstå at dette ikke er nok. Og det tror jeg gir mye håp, sier Greta Thunberg til NRK.

Upåvirket

I dokumentaren svarer Greta Thunberg på spørsmål angående alle konspirasjonsteoriene som sirkulerer rundt henne som hun mener ikke har påvirket psyken hennes negativt.

– Det ene øyeblikket er jeg en amerikansk agent, det neste øyeblikket er jeg en russisk agent. Så en pakistansk agent. Jeg klarer liksom ikke å følge alle konspirasjonsteoriene, men det er veldig morsomt.


LES MER: «Folk tror jeg er en sint tenåring»
LES MER: Premium Sinne mot vindkraft: «Dette må ta slutt!»
LES MER: Greta Thunbergs anmeldelse: «Det er et stort gap»

Se også:

Europas klima kan snart bli veldig annerledes.

Related Videos

Leave a Comment