Home » Activision Blizzard-leder slutter i gruppen ettersom spillgruppe kjemper med anklager om trakassering

Activision Blizzard-leder slutter i gruppen ettersom spillgruppe kjemper med anklager om trakassering

by Russell Crowe

En senior leder for Activision Blizzard forlot selskapet i en ledelsesrystelse og lovet å styrke «integritet og inkludering» etter at USAs mest verdifulle videospillselskap ble rystet av påstander om feil oppførsel på arbeidsplassen.

Hundrevis av Activision Blizzard-ansatte protesterte forrige uke mot selskapets håndtering av et søksmål i delstaten California med påstand om kjønnsdiskriminering, trakassering og gjengjeldelse. Saken påsto en «gjennomgripende «frat boy» arbeidsplasskultur» hos det Santa Monica-baserte selskapet.

Activision Blizzard er bare det siste spillselskapet som møter klager på behandlingen av kvinnelige ansatte, inkludert Assassin’s Creed utvikler Ubisoft, som innrømmet «giftig oppførsel» i fjor.

J Allen Brack, president for Blizzard Entertainment, som lager Overvåkning og World of warcraft spill, del «forfølge nye muligheter», selskapet bemerket foran hans siste kvartalsrapport på tirsdag.

Nye Blizzard-medledere Jen Oneal og Mike Ybarra bringer «en dyp forpliktelse til integritet og inkludering» og en «urokkelig følelse av ansvarlighet,» sa Daniel Alegre, COO i Activision Blizzard, som begynte hos Google i fjor.

I følge en klage inngitt av California Employment Agency, får kvinner som jobber ved Activision Blizzard mindre betalt enn mannlige ansatte og sliter med å nå toppen av selskapet, mens mange har blitt «utsatt for konstant seksuell trakassering».

Brack, en 15-årig Blizzard-veteran, var blant ledere som «ikke klarte å ta effektive korrigerende tiltak som svar» på ansattes klager i flere år, ifølge statens klage.

I et brev til ansatte 22. juli sa Brack at oppførselen beskrevet i påstandene var «ekstremt urovekkende» og «fullstendig uakseptabel».

En talsperson for selskapet sa tirsdag: «Det har blitt klart for J Allen Brack og ledelsen i Activision Blizzard at Blizzard Entertainment trenger ny retning og lederskap gitt det kritiske arbeidet som kommer når det gjelder bedriftskultur, spillutvikling og innovasjon.»

Brack kunne ikke umiddelbart nås av Financial Times for å kommentere søksmålsanklagene.

Selskapets aksjer har falt om lag 14 % siden saken ble reist for to uker siden. Men de hoppet 6% senere tirsdag da ledere avfeide Wall Street frykten for skandalen ville skade virksomheten, og selskapet hevet sin økonomiske veiledning for inneværende kvartal.

Armin Zerza, finansdirektør, sa at til tross for bekymringer om innvirkningen på salget, «for øyeblikket er forretningsresultatene våre sterke». Han la til at selskapet var «forsiktig» med prognosen for neste kvartal og at compliance og andre kostnader ville øke, men Activision forventer fortsatt at inntektene vil nå 1,97 milliarder dollar dette kvartalet, eller nær 10 % over de fleste analytikeres forventninger. .

Activision Blizzards første reaksjon på søksmålet kalte det «uansvarlig oppførsel av uansvarlige statlige byråkrater» som «hastet seg med å sende inn en unøyaktig klage.» Selskapets chief compliance officer sa i et internt notat at saken «presenterte et forvrengt og falskt bilde av virksomheten vår, inkludert faktisk ukorrekte, gamle og utenfor konteksthistorier.»

Men noen dager senere, etter ansattes protester, Bobby Kotick, administrerende direktør i Activision Blizzard, innrømmet at selskapets første svar var «ærlig talt, døv». Han lovet å «gjøre en bedre jobb med å lytte nå og i fremtiden,» inkludert å utnevne et advokatfirma til å gjennomgå arbeidsplassens retningslinjer.

Kotick, hvis lønnspakke på 155 millioner dollar for 2020 utløste protester fra noen investorer i juni, har lovet en rekke endringer, inkludert spillinnhold og ansettelsespraksis, så vel som personalnivå.

«Alle som har forstyrret integriteten til prosessene våre for å vurdere krav og pålegge passende konsekvenser vil bli avsluttet,» sa Kotick i sitt brev til ansatte for en uke siden.

Alegres egen melding til ansatte på tirsdag som kunngjorde Blizzard-omleggingen, refererte ikke direkte til søksmålet.

I en erklæring Skrevet på nettet av Blizzard, sa Brack: «Jeg er ikke i tvil om at Jen Oneal og Mike Ybarra vil gi ledelsen Blizzard trenger for å realisere sitt fulle potensiale og akselerere endringstakten. Jeg forventer at de vil gjøre det med lidenskap og entusiasme og kan stole på å lede med de høyeste nivåene av integritet og forpliktelse til de delene av kulturen vår som gjør Blizzard så spesiell.

Ytterligere rapportering av Richard Waters i San Francisco

Related Videos

Leave a Comment