Home » Irsk melding i en flaske funnet 40 år senere i Russland

Irsk melding i en flaske funnet 40 år senere i Russland

by Russell Crowe

En melding i en flaske som antas å ha blitt kastet i Atlanterhavet utenfor den irske kysten for opptil 40 år siden ble funnet rundt 4000 km unna i den russiske havnen i Murmansk.

NUI Galway -akademikere var forundret over oppdagelsen av flasken – kjent som en drifter – som ble brukt som en del av et forskningsprogram av oseanografer for å studere drift og tidevann rundt øya.

Det er to teorier om hans episke reise. For det første at den ganske enkelt ble båret av naturlige strømmer på Nordsjøen, over Norskehavet og inn i Barentshavet, eller for det andre ble den samlet av en fiskebåt og losset i havnen, som ligger omtrent 700 km øst for Finsk grense.

Flasken ble oppdaget helt nordvest i Russland

Dr. Martin White, en NUIG Galway -oseanograf, sa at han tror han kom seg dit på egen hånd.

– Det er fantastisk å tro at han har kommet så langt. Jeg tror bestemt at han har klart seg selv, sier han til Irish Times.

«Det kan sikkert komme dit fra strømningene. Det er sannsynligvis 30 til 40 år siden det ble utgitt. Jeg synes det er ganske overraskende, hvis det har gått med strømningene, at det har overlevd intakt, uten tap i de mellomliggende årene ”.

Modeller av drift

Dr White sier at en forgjenger på universitetet, professor Ed Monahan, som brukte driftflasker mye på 1970- og 1980-tallet, sannsynligvis distribuerte dem vest eller nordvest for Irland til Irland.

Praksisen var vanlig før satellittteknologien kom, noe som gjør det mye lettere å spore strømmer, tidevann og driftsmønstre.

De siste ukene har en mann sendt en e -post til NUI Galway etter at han reddet flasken fra sediment i Kola Bay, en 57 km lang fjord nær Murmansk i Russlands nordvestligste del.

Finneren sendte også en serie bilder av flasken, så vel som papiret, ikke mye større enn et gammeldags postkort.

Adresset til den nedlagte avdelingen for oseanografi ved University College Galway, som ble omdøpt i 1997, ber kortet søkeren om å fylle ut navn, adresse og hvor og når det ble funnet.

Det er misfarget og flekket i deler, og fra bildene er det ikke klart om et serienummer har overlevd. Antallet ville tillate universitetet å sammenligne sine egne poster, som kunne fortelle dem nøyaktig når og hvor det ble lansert utenfor kysten av Irland.

Midt i mysteriene rundt flaskens reise sa Dr. White at det ikke er kjent om det tok opptil 40 år å nå Murmansk, eller om hun kom dit i løpet av en årrekke og siden har vært innlosjert i bukten..

Oversett bokstav

«Det kan ha vært på bunnen av bukten i et tiår eller to,» sa han.

«Men papiret inni er ikke fullstendig ødelagt. Det er en drivende flaske, så den vil være nær overflaten, og derfor vil den sannsynligvis ta en mer kronglete vei enn de viktigste havstrømmene, som er mer vedvarende og direkte på ferden.

«På overflaten ville det ha vært på forespørsel fra rådende vind og værforhold, så det kunne ha blitt flyttet. Det tok sannsynligvis litt tid å komme dit. «

Dr. Whites russisktalende kone, Tatiana Popova, må oversette et brev til ham i et forsøk på å få flere detaljer fra søkeren.

Dr. Tiernan Henry, sjef for jord- og havvitenskap ved NUIG, sa: «Det ville ikke være en overraskelse nå og da å motta en e -post eller et brev med et av kortene som sa at det ble funnet et sted ved kysten. Wales, eller hvor som helst, hvis det ble kastet i Det irske hav ”.

«Men dette ville ha måttet krysse Shetlandene, Hebridene, hele Norge og gå rundt toppen [of Scandinavia]. Det er uvanlig. «

Dr. Henry la til at det har vært en «stor» reaksjon på oppdagelsen av kolleger i avdelingen som er fast bestemt på å belyse flaskens reise.

Related Videos

Leave a Comment