Home » Hydrogenlagre: nå kommer boomen! – Hvorfor i ASA drar Plug Power og Co nytte av!

Hydrogenlagre: nå kommer boomen! – Hvorfor i ASA drar Plug Power og Co nytte av!

by Edvard Munch

Kjære leser,

Hydrogenlagrene har totalt sett hatt et ganske skuffende år. Men alt skal være annerledes og fremfor alt bedre i 2023. Fordi hydrogenhypen fortsetter. I tillegg kommer økningen i fornybar energi. Begge trendene drar nytte av ASA, støpsel og Co. Hvordan dette vises er forresten temaet i dagens Hydrogen Briefing-nyhetsbrev.

I den norske hydrogenspesialisten I ASA skjer ting i rask rekkefølge: en strøm av positive nyheter, som observatører av hydrogenindustrien alltid spør. Etter kunngjøringen av samarbeidet mellom Nel ASAs datterselskap Nel Hydrogen Electrolyser AS og energiselskapet HH2E, kom det en nyhet sist fredag:

I ASA: samarbeid med det norske energikonsernet Statkraft

Denne gangen handler det om å jobbe med et hendig selskap: I ASA rapporterte samarbeidet med «Europas største leverandør av fornybar energi», Statkraft. Det ble nylig signert en kontrakt med det norske statlige energikonsernet om levering av elektrolyseanlegg med en kapasitet på 40 MW.

Aksjediagram I ASA

Selvfølgelig har dette maktspillet av relevante bedriftsnyheter gjort aksjene til Nel ASA mye godt. Den oppadgående trenden er umiskjennelig. Og spesielt de siste dagene har prisutviklingen skutt i været. Så det er ikke rart at finansportalen «finanzen.ch» snakker om en «Nel ASA-boom om morgenen» denne mandagen.

Norge: gjenvinne lederskapet innen grønt hydrogen

Tilbake til nyhetene fra Nel ASA: I meldingen heter det også at de nå i fellesskap ønsker å bygge en sterk verdikjede for grønn hydrogenproduksjon i Norge: «Vi er fast bestemt på å bidra til å gjøre Norge til en ledende produsent av fornybart hydrogen» lederne for de to. selskaper er notert som nevnt.

Og han forteller videre at de også ønsker å «bygge et økosystem av elektrolysører og utstyrsleverandører», sier Håkon Volldal, administrerende direktør i Nel, og Christian Rynning-Tønnesen, administrerende direktør i Statkraft. Kunngjøringen ble gjort i anledning Tysklands visekansler Robert Habecks besøk i Norge sent i forrige uke.

I ASA og Statkraft: bygge verdikjeden

Sist fredag ​​besøkte Tysklands forbundsøkonomiminister Habeck (De Grønne) Nels helautomatiserte elektrolysørproduksjonsanlegg på Herøya i Norge. Med i delegasjonen var også næringsminister Jan Christian Vestre og hans kollega olje- og energiminister Terje Lien Aasland.

Begge var derfor begeistret for de to selskapenes planer om å styrke norsk hydrogens posisjon, om man vil: «Det er oppmuntrende at store norske aktører som Nel og Statkraft planlegger verdikjeder for grønt hydrogen i Norge». nettside Terje Lien Aasland, olje- og energiminister.

opptreden

Dag

-0,19 %

€1,32


Uke

-1,46 %

€1,34


Måned

-17,47 %

€1,60


3M

-5,78 %

€1,40


6M

4,64 %

€1,26


1 år

-18,92 %

€1,63


3a

87,63 %

€0,70


5a

278,22 %

€0,35


Utviklingen av aksjekursen i ASA

Det er derfor et viktig skritt i riktig retning for å nå Norges mål om å bygge en sammenhengende verdikjede for hydrogen. Dette inkluderer også å legge til rette for produksjon av utslippsfritt eller lavutslippshydrogen for å møte den nasjonale etterspørselen etter hydrogen, sa Aasland.

Hydrogen: gjenfødelse i USA

Hvis du tar disse utsagnene alene, minner de veldig om Plug Powers «Green Hydrogen»-oppdrag. Eller husk kjernebudskapene til den amerikanske hydrogenspesialisten, som hans administrerende direktør, Andy Marsh, alltid elsker og med hell bringer til (medie)folket.

Også i selskapsmeldingen til Nel ASA snakkes det nå mye om et grønt skifte for Europa og Norge. Imidlertid kan et progressivt grønt skifte observeres spesielt i USA. For det er her den fornyede interessen for fornybar energi, grønne teknologier og også hydrogen tar form.

Plug Power som modellselskap

Det tyder nå en rapport i «Handelsblatt» på. Artikkelinnhold: Hydrogen har våknet fra dvalen i USA. «Store tilskudd, smarte oppfinnere og dristige selskaper» har sikret «en forbløffende ny blomstring av teknologi.» Dette kan sees i ulik grad og i en rekke eksempler, inkludert Plug Power.

Forfatteren skriver at hydrogen som energikilde lenge har vært sett på med skepsis i USA: «De første hydrogenbilene ble skrotet. Tidligere president Donald Trump styrket olje- og gassindustrien.» Men med Joe Bidens klimapakker er USA tilbake ved makten – og bygger på gamle styrker, heter det.

«Hydrogen Nation USA»

Det som menes med disse gamle styrkene er følgende: bevilgninger, oppfinnsomhet, forskningsnettverk og pragmatisme. Selvfølgelig kommer inflasjonsreduksjonsloven (IRA) umiddelbart til tankene. EU, som allerede ser seg selv godt på vei til å bli en hydrogenpioner, ser ut til å henge etter. Det er i hvert fall det en reise gjennom hydrogennasjonen i USA viser.

Og denne reisen tar forfatteren først til Plug Power og dens Gigafactory i Rochester. «Handelsblatt» slapp naturlig nok ikke unna at Plug Powers påstand og realitet, altså markedsvurdering og lønnsomhet, fortsatt er divergerende. Men det er akkurat det som bør endres nå. Dette skyldes hovedsakelig nye amerikanske statssubsidier.

Hydrogenlagre: dette er bare begynnelsen

Plug Power har forøvrig vært i god form så langt denne mandagen: Ifølge finansportalen «finanzen.net» var Plug Power-aksjen en av «dagens beste prestasjoner». Det bør derfor fortsatt være spennende å se hvordan Nel ASA og Plug Power, men også de andre hydrogenaksjene, utvikler seg i år.

Kjøp, hold eller selg: analysen din i ASA er datert 03/15 gir svaret:

Hvordan vil utvikle seg nå i ASA? Er det verdt å gå inn, eller bør investorer heller selge? Oppdag svarene på disse spørsmålene og hvorfor du trenger å handle nå i den nåværende Nel ASA-analysen.

Related Videos

Leave a Comment