Home » Hvem er Victoria Atkins? Ny helsesekretær står overfor streiketrusler og truende vinterkrise i NHS

Hvem er Victoria Atkins? Ny helsesekretær står overfor streiketrusler og truende vinterkrise i NHS

by Edvard Munch

Victoria Atkins har blitt utnevnt til helsesekretær av Rishi Sunak, i en sjokkkabinettomlegging utløst av oppsigelsen av Suella Braverman som innenriksminister.

Den tidligere finanssekretæren for finansministeren tar sin første statsrådspost, midt i forhandlinger med British Medical Association om streik av yngre leger og i forkant av det helseledere frykter vil bli den verste vinteren som aldri er registrert for NHS.

Hun erstatter Steve Barclay, ansett som «splittende» av helsemyndigheter, som ble degradert fra stillingen sin og gjort til sekretær for miljø, mat og landlige anliggender.

Atkins, parlamentsmedlem for Louth og Horncastle, hadde flere juniorministerstillinger, inkludert justisminister og minister for afghansk gjenbosetting, mellom september 2021 og juli 2022.

Hun trakk seg som justisminister under statsminister Boris Johnson, og sa at «integritet, anstendighet, respekt og profesjonalitet» var blitt «brudd» under hennes ledelse.

Victoria Atkins var tidligere finanssekretær for finansdepartementet (Maja Smiejkowska/PA)

(PA-ledning)

I 2018, mens hun var narkotikaminister ved innenrikskontoret, ble hun anklaget for «hykleri i massiv skala» etter at det ble avslørt at hun hadde snakket om legalisering og regulering av narkotika mens mannen hennes var administrerende direktør for British Sugar, som har lisens til å dyrke cannabis . Selskapet produserer en ikke-psykoaktiv variant som brukes i behandling av barneepilepsi.

I løpet av sin tid som finanssekretær for finansdepartementet i år, er det forstått at Atkins har forhandlet fram NHS-finansieringsavtalen i høstbudsjettet.

Hans mest presserende prioriteringer i den nye innsendingen vil være å få slutt på vedvarende streikstrusler fra yngre leger og konsulenter, lette vinterpresset NHS står overfor og innfri regjeringens nøkkelløfte om å redusere arbeidslistene.

Steve Barclays andre periode som helseminister varte fra oktober 2022 til november 2023.

(PENNSYLVANIA)

British Medical Association har innledet forhandlinger med helsedepartementet om lønn til yngre leger, og bryter en måneder lang blindgate. Imidlertid har forbundet også lansert en ny stemmeseddel for at streikene fra NHS-konsulenter skal forlenges.

Til tross for Mr Sunaks løfte i januar om å takle etterslepet i NHS-omsorgen, har tallene fortsatt å stige hver måned, med 7,8 millioner avtaler registrert på den nasjonale ventelisten. Og nyere forskning viser at ventelisten sannsynligvis vil fortsette å vokse frem til august neste år.

Ms Atkins blir også med om vinteren, ettersom NHS tradisjonelt sett er under størst press. Tidligere i år, Den uavhengige avslørte en advarsel fra Royal College of Emergency Medicine om at NHS ikke var godt nok forberedt, med halvparten av antallet senger som ble lovet. Storbritannias topplege har advart om at det kan føre til tusenvis flere dødsfall.

Sist vinter, da hans forgjenger, Mr Barclay, ble utnevnt til en annen periode som helsesekretær, sto NHS overfor ambulanseforsinkelser og rekordvarte ventetider på ambulanser og «nødsituasjoner».

I løpet av de siste to årene har det vært tre helsesekretærer, inkludert Sajid Javid og Thérèse Coffey.

Matthew Taylor, administrerende direktør i NHS Confederation, som representerer sykehus og NHS-tjenester i England, sa at omstillingen var en mulighet for regjeringen til å reversere sin «skuffende» beslutning om ikke å dekke helsekostnader. 1. milliarder.

Han sa: «Selv om Rt Hon Steve Barclay helt klart har vært en splittende helsesekretær, takker vi ham på vegne av våre medlemmer for fremgangen han har gjort med å løse konflikten med de fleste fagforeningene som hadde tilrettelagt streikene og for den siste tiden. oppmuntrende tegn på fremgang i forhandlingene med BMA.

«Det er viktig at NHS ikke står overfor ytterligere kamphandlinger ettersom denne trusselen, både når det gjelder økonomiske konsekvenser og forlengede ventelister, fortsetter å tyne helsevesenet. »

Related Videos

Leave a Comment